ETKİNLİKLERİMİZ
28 Nisan 2024, Pazar

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Yılın en kısa ayı olan Şubat ayı bizim için yine dolu dolu geçti. Üniversitemizin kalitesinin artması, öğrencilerimizin eğitimlerinin ve aldıkları diplomalarının uluslararası alanda değerinin yükselmesi için büyük önem taşıyan YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgemizi YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın elinden aldık. Ayrıca Prof. Dr. Ümit Kocabıçak “Yükseköğretimde Kalite Güvence Sistemleri ve Akreditasyon” ile “Üniversitelerde İç Kalite Güvence Sistemi ve KİDR-Dış Değerlendirme Süreçleri” hakkında akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize birer sunum yaptı. Bunların yanında Üniversitemiz kalite çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Birimlerimiz hazırladıkları 2023 Yılı Birim Öz Değerlendirme (BÖDR) raporlarının sunumunu gerçekleştirdi.

Bizim için mezun ettiğimiz her öğrencinin aldığı eğitim kadar sektörde kendine yer bulabilmesi, eğitiminin sektörün beklentilerine uygun olması çok önemli olup,öğrencilerimiz ve Dekanlarımızla birlikte  Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda "Yetenek Her Yerde" kariyer etkinlikleri kapsamında, 21-22 Şubat 2024 tarihlerinde Denizli'de düzenlenen Ege Kariyer Fuarı’nda (EGEKAF’24) yerimizi aldık. Böylece öğrencilerimizin iş dünyasının önde gelen isimleriyle buluşmasını ve iş görüşmeleri yapmalarını sağladık.

Şubat ayı kısa olsa da, 2023 yılında yaşattığı acı hem ülkemiz hem de dünya için unutulmaz. 50 binden fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz ve birçok vatandaşımızın hayatını etkileyen Asrın Felaketi 6 Şubat depremlerini 1. yıl dönümünde andık. Tekrar depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet dilerken her zaman yanımızda olan devletimize ve milletimize  böyle acılar yaşatmaması niyaz ediyorum.

Temel hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.

Gösterdiğiniz çaba ve verdiğiniz emekler için siz değerli akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.

Kurumsallaşmanın ve kurum içi iletişimin önemine binaen, Şubat ayında gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Prof. Dr. Ekrem Savaş

Rektör

• BİGG-USTECH projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Fatih Yalçın tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. (01.Şubat.2024)
  • Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı makamında ziyaret etti. (05.Şubat.2024)