ETKİNLİKLERİMİZ
28 Nisan 2024, Pazar

Uşak Üniversitesi olarak Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilen etkinlikleri sizlerle paylaşıyoruz.

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Cumhuriyetimizin 100. Yılını büyük bir coşku ve sevinçle kutladığımız 2023 yılının son ayı üniversitemiz için güzel haberlerle dolu bir ay oldu. Üniversitemiz yılın son ayında da birçok etkinliğe ve sanatsal faaliyete ev sahipliği yaptı.

Pakistan’da bulanan ikili iş birliği yaptığımız üniversitelerin rektörleri ve akademisyenleri ile bir araya gelerek yapılacak çalışmalar için fikir alışverişinde bulunduk.

Her zaman çevreye duyarlı, gelecek nesillerden ödünç aldığımız dünyayı onlara daha yaşanabilir bırakmak için çalışan üniversitemiz bir kez daha “UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi”nde ilk 1000 üniversite arasına girdi.

Üniversitemize bir güzel haber de Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ndan geldi. YÖK’ün yayınladığı “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023”te öne çıkan üniversitelerden biri olduk. Uşak Üniversitesi, ‘Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk’ kategorisinde yer alan ‘Üniversiteye Kazandırılan Bağış Miktarı’ listesinde Üniversiteye kazandırılan bağış miktarlarına göre En İyi Gelişim Gösteren 3 üniversiteden biri olurken ‘Uluslararasılaşma’ kategorisinde yer alan ‘Uluslararası Değişim Programlarına Katılan Öğretim Elemanı Sayısına Göre Üniversitelerin Dağılımı’ listesinde de 4. sırada yer aldı.

Temel hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.

Gösterdiğiniz çaba ve verdiğiniz emekler için siz değerli akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.

Kurumsallaşmanın ve kurum içi iletişimin önemine binaen, Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Prof. Dr. Ekrem Savaş

Rektör

• Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversitemizin ikili işbirliği yaptığı Pakistan Government College University Lahore'yi ziyaret ederek üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmad Adnan ile görüştü. (02.Aralık.2023)
  • Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Pakistan'ın Lahor şehrinde bulunan University of Management and Technology'de düzenlenen "7th UMT International Conference on Pure and Applied Math, UICPAM 2023"; kongresine özel davetli olarak katıldı. (04.Aralık.2023)