ETKİNLİKLERİMİZ
28 Nisan 2024, Pazar

Uşak Üniversitesi’nin Değerli Çalışanları,

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim bizlere bir daha böyle bir acı yaşatmasın.

Uşak Üniversitesi olarak, depremin ilk gününden itibaren bölgede ihtiyaç duyulan yardımlar için tüm birimlerimizle seferber olduk. Oluşturulan kriz masasıyla bölgedeki öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza her türlü yardımı sağlamak için hızlı bir şekilde harekete geçtik.

20 kişiden oluşan gönüllü öğrenci ekibimizi lojistik destek için Mersin'e, 8 kişiden oluşan üniversitemiz personelini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne doğru dualarla yolcu ettik. Uşak Üniversitesi Ailesi olarak 2 tır yardım malzemesini bölgeye ulaştırdık. Üniversite personelimiz ve gönüllü öğrencilerimiz AFAD koordinasyonunda hızla bir şekilde bölgeye intikal ederek arama kurtarma faaliyetlerine ve ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılması çalışmalarına destek verdi. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz özellikle depremzedeler ile yurt dışından gelen yardım ekipleri arasındaki iletişimin sağlanmasında aktif rol aldı. Zorlu şartlarda birlik ve beraberlik duygusuyla çalışan tüm personelimize ve öğrencilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ayrıca bölgeden şehrimize gelen depremzede vatandaşlarımız için gerekli psikolojik ve moral destekleri vermekteyiz. Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarımız ile öğrencilerimiz kampüsümüz içerisindeki yurda yerleştirilen depremzede çocuklarımızla eğitici oyunlar oynayarak moral desteğinde bulundular. Psikoloji ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden öğretim elemanlarımız depremden etkilenen vatandaşlarımıza Uşak KYK Erkek Öğrenci Yurdunda psikolojik destek verdiler. Spor Bilimleri Fakültemiz ve Sağlık Bilimleri Fakültemiz Hemşirelik bölümü öğrencileri Uşak KYK yurdunda kalan depremzede çocuklarımızla bir araya gelerek futbol ve basketbol oynadılar. Üniversitemiz Sivil Toplum Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi ve Eğitim Fakültemiz işbirliğiyle Uşak KYK kız yurdunda kalan depremzede çocuklarımız için çeşitli aktiviteler yapılmaya devam ediliyor. Uşak Üniversitesi Ailesi olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimizin eğitimlerinin aksamaması için Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanemizi 100 adet bilgisayar ile ilimizde ikamet eden tüm üniversite öğrencilerinin hizmetine sunduk.

Bu zor günlerde tüm öğrencilerimiz ve depremzede vatandaşlarımızla dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz. Yaralarımızı hep birlikte saracağız ve bu acı günleri aşacağız. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim milletimizi bu tür afetlerden korusun.

Kurumsallaşmanın ve kurum içi iletişim önemine binaen, Şubat ayında gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ

Rektör

• Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, 17-18 Şubat tarihleri arasında üniversitemizin de düzenleme kurulunda olduğu "Sağlık, Estetik, Medikal Uluslararası Kariyer Fuarı” öncesi icra heyetini oluşturan rektörlerle birlikte çevrimiçi toplantıya katıldı. (1 Şubat 2023)
  • Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, 17 - 18 Şubat tarihleri arasında üniversitemizin de katılımcı olduğu "Sağlık, Estetik, Medikal Uluslararası Kariyer Fuarı" öncesi Uşak İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Ahmet Güven, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kenan Taş, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Kaya, Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Tufan Mert, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Erkan Arslan, Sağlık Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Kadir Özcan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Güngör, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Ercan Özen, Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Doğan Hatun ile bir araya gelerek yürütülen çalışmaların değerlendirildiği hazırlık toplantısı gerçekleştirdi. (1 Şubat 2023)