ETKİNLİKLERİMİZ
28 Nisan 2024, Pazar

Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen etkinlikler

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Ekim ayında Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamanın gurunu yaşarken önemli başarılara imza attığımız bir ay oldu.

YÖK 2023-2024 Akademik Yılı açılış töreninde “Yükseköğretim Kurulu 2023 Üstün Başarı Ödülleri”nde Kurumsal kategoride ‘Yerel Kalkınmaya Katkı’ ödülünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldık. Ayrıca Üniversitemizden 7 öğretim üyesi “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alma başarısını gösterdi. Bunların yanında dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı Times Higher Education “Dünya Üniversite Sıralaması 2024” listesinde 108 ülke ve bölgeden 1.904 üniversite arasında yer almayı başardık.

Avrupa Birliği (AB) Katılım Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında AB ve Türkiye İş Kurumu eş finansmanıyla desteklenmekte olan ve Uşak Üniversitesi'nin yürütücüsü olduğu NEET PRO "Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor" Projesinin açılışını yaparak bölge kalkınmasına önemli bir katkı sunduk.

Ekim ayında yaşadığımız bir diğer mutluluk öğrencilerimizle yeni bir eğitim ve öğretim yılında yine beraber olduk. Kampüsümüz ve sınıflarımız öğrenci sesleriyle doldu. 2023-2024 Oryantasyon Programı kapsamında öğrencilerimizi otogarda karşıladık, kampüse gelişlerinde de ikramlarda bulunduk. “Rektör-Öğrenci” buluşmasından sonra öğrencilerimizle bir araya gelip bol bol sohbet ettik.

Yılbaşından bu yana farklı alanlarda yaptığımız etkinliklerle kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. Yılını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile taçlandırdık.

Temel hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.

Gösterdiğiniz çaba ve verdiğiniz emekler için siz değerli akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.

Kurumsallaşmanın ve kurum içi iletişimin önemine binaen, Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Prof. Dr. Ekrem Savaş

Rektör

• Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Dünya Yaşlılar Günü’nü kutladı. (01 Ekim 2023)
  • Üniversitemiz, dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı Times Higher Education “Dünya Üniversite Sıralaması 2024” listesinde 108 ülke ve bölgeden 1.904 üniversite arasında yer almayı başardı. (02 Ekim 2023)