ETKİNLİKLERİMİZ
28 Nisan 2024, Pazar

Uşak Üniversitesi olarak Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen etkinlikleri sizlerle paylaşıyoruz.

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Şehrimizin kurtuluşunun 101. yıl kutlamalarıyla başlayan eylül ayı birbirinden güzel haberlerle devam etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’i, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın İsrafil Kışla’yı ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Bilal Erdoğan’ı üniversitemizde ağırladık.

TÜBİTAK’tan birbirinden güzel haberler geldi. Hem akademisyenlerimizin hem de öğrencilerimizin projeleri desteklenmeye değer bulundu.

Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezimiz; Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü ile kıyafet tasarım anlaşmasını yenilerken Anatolia Tile & Stone şirketine verdiği proje desteği ile uluslararası işbirliklerine bir yenisini daha ekledi.

Uşak Üniversitesi olarak uluslararası alandan gelen haberlerde göğsümüz bir kez daha kabarttı. Quacquarelli Symonds (QS) QS Avrupa 2024 Sıralamasına ve Times Higher Education “Dünya Üniversite Sıralaması 2024” listesine ismimizi yazdırdık. Bu sayede dünyanın en saygın üniversiteleriyle aynı listede olmanın gururunu yaşıyoruz.

Temel hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.

Gösterdiğiniz çaba ve verdiğiniz emekler için siz değerli akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.

Kurumsallaşmanın ve kurum içi iletişimin önemine binaen, Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Prof. Dr. Ekrem Savaş

Rektör

• Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak'ın Kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 1 Eylül Kurtuluş Kortejine katıldı. Kortej yürüyüşünün ardından Rektörümüz il protokolü ile birlikte fotoğraf ve Tarihi Uşak Belgeleri sergisini ziyaret etti. (1 Eylül 2023)
  • Uşak Üniversitesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında ve ‘1 Eylül Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü’ dolayısıyla ‘‘İşgal Yıllarında Uşak’’ konulu konferans gerçekleştirildi. (1 Eylül 2023)