ETKİNLİKLERİMİZ
28 Nisan 2024, Pazar
Uşak Üniversitesi olarak Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilen etkinlikleri sizlerle paylaşıyoruz.

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Nisan ayı üniversitemiz için güzel haberlerin geldiği bir ay oldu.

Geçen aylarda üniversitemize gelen FEDEK, Fen Edebiyat Fakültemizdeki 7 bölümü birden akredite etti. Ayrıca EPDAD değerlendirme takımı tarafından yürütülen değerlendirme süreci sonucunda Eğitim Fakültemizdeki 2 program da akredite olmaya hak kazandı.

Temel hedeflerimizden olan öğrenci odaklı eğitim, uluslararasılaşma, nitelikli bir akademik kadro, kalite çalışmaları, üniversite-sanayi iş birlikleri ve sosyal sorumluluk konusunda adımlar atmaya devam ediyoruz. Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/2. Döneminde Uşak Üniversitesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler tarafından toplam 44 proje başvurusu yapıldı ve bu projelerin 30 tanesi desteklenmeye hak kazandı. Bunun yanında Uşak Üniversitesi olarak uygulayıcı kuruluş olduğumuz TÜBİTAK BİGG programı kapsamında BİGG USTECH projemizin 2023/1. Dönem Çağrısı başvuruları alınmaya başlandı.

Temel hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Gösterdiğiniz çaba ve verdiğiniz emekler için siz değerli çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Kurumsallaşmanın ve kurum içi iletişim önemine binaen, Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ

Rektör

• Uşak Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu sosyal sorumluluk gurubunda yer alan ve Tekstil Teknolojisi programında görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Gülhan Pınarlık, Makine programında görev yapan Öğr. Gör. Gökhan Yıldırım ile üniversitemizin birçok farklı biriminde okuyan gönüllü öğrencilerimizden oluşan bir grup Uşak Kız KYK yurdunda kalan depremzede ailelerin çocukları için moral etkinlikleri düzenledi. (1 Nisan 2023)
  • Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğü ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinliği düzenlendi. (3 Nisan 2023)