ETKİNLİKLERİMİZ
28 Nisan 2024, Pazar

Uşak Üniversitesi olarak Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen etkinlikleri sizlerle paylaşıyoruz.

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Yeni eğitim öğretim yılına üniversitemizin gelişmesinde önemli olduğunu düşündüğümüz Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu, 2023 Yılının 2’nci Toplantısını gerçekleştirerek başladık. Sektörün istediği standartlarda öğrenciler yetiştirmek ve öğrencilerimizin sektörle buluşmasında bu kurullar önemli rol oynuyor.

Bu yıl Açılış Dersimiz BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. CEO'su Prof. Dr. Murat Yalçıntaş verdi. Hem Türk sanayisinin gelişimini hem de savunma sanayinin önemini bizlere anlattı. Prof. Dr. Yalçıntaş öğrencilerimize de güzel müjdeler verdi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gerek üniversitemizde gerek şehrimizde çeşitli programlarla andık. Kurduğu cumhuriyeti ilelebet yaşatmak ve daha da yüceltmek için gençlerle hep birlikte çalışıyoruz.

Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan drama ne öğrencilerimiz ne de personelimiz sessiz kaldı. Üniversitemizde eğitim gören 49 ülkeden yabancı uyruklu öğrencilerimiz, öğrenci kulüplerimiz ve personelimizle Filistin’de yaşanan bu vahşeti kınadık. Akan kanın durması, masum sivillerin öldürülmemesi en büyük dileğimizdir.

Bir ilk daha yaparak Çölyak hastalığına sahip öğrencilerimizin ve personelimizin de tam ve etkili bir şekilde üniversite yaşamlarını sürdürebilmeleri için yemek menülerini gözden geçirdik ve özel diyetlerine uygun seçenekler hazırladı.

Kalite çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Üniversitemiz Kalite koordinatörlü tarafından Kalite Güvence Sistemi'ne katkı sağlamak ve birimlerin program akreditasyonlarında edindikleri tecrübeleri paylaşmaları amacıyla "Kalite Güvence Sistemi ve Akreditasyon Çalıştayı" düzenlendi.

Temel hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.

Gösterdiğiniz çaba ve verdiğiniz emekler için siz değerli akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.

Kurumsallaşmanın ve kurum içi iletişimin önemine binaen, Kasım ayında gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Prof. Dr. Ekrem Savaş

Rektör

• Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uşak Şube Başkanı İbrahim Akkaş ve yönetim kurulu üyeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı ziyaret etti. (01.Kasım.2023)
  • Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu, 2023 Yılının 2’nci Toplantısını Gerçekleştirdi. (01.Kasım.2023)