HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde “Traktörünü Satan Bilge'den Girişimciliğe, Gençliğe ve Geleceğe Farklı Bir Bakış” Konferansı Gerçekleşti
8 Aralık 2017, Cuma
Üniversitemizde “Traktörünü Satan Bilge'den Girişimciliğe, Gençliğe ve Geleceğe Farklı Bir Bakış” Konferansı Gerçekleşti

Üniversitemiz Genç TEMA Topluluğu tarafından ‘‘Traktörünü Satan Bilge'den Girişimciliğe, Gençliğe ve Geleceğe Farklı Bir Bakış’’ adlı konferans Üniversitemiz Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirildi.

Katılımın yoğun olduğu etkinliğin açılış konuşmasında Eğitim Fakültemiz Öğretim Üyesi, TEMA Vakfı Uşak İl Temsilcisi ve Genç Tema Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Barış Metin “Tema Vakfı Türkiye’nin en büyük vakıflarından biridir. Ülkemizde ağaç sevgisini aşılamak amaçlarımızdan birisi. Tanfer Hocamız bizi kırmadılar, geldiler. Kendilerine vereceği değerli bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

Konuşmacı Sosyal Girişimci Tanfer Dinler ise girimcilik ile ilgili bilgi verdi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Tanfer Dinler  “Öncelikleriniz nedir? Önceliğiniz kendi benliğiniz olmalı. Farkındalık önemlidir. Kendini keşfe çıkmak ve kendini tanımak, beyin gücünüzün farkında mısınız? Önce gücünü fark et ve ilerle. Zor, imkânsız ve mucize. Her şey beyinde bitiyor, imkânsız diye bir şey yoktur. Hayal edebiliyorsan gerçekleştirebilirsin. Yeter ki iste ve sev. Bilinenin aksine kariyer ve para ikisi de gücünüzü göstermez. Gücünüzü yok eder, ‘Bilgi’ kariyeri de satın alır.’’dedi.

Soru-cevap şeklinde devam eden etkinlik, Tema Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Barış Metin’in konuşmacı Sosyal Girişimci Tanfer Dinler’e teşekkür belgesi ve hediye takdimi ve TEMA tarafından iki öğrenciye burs verilmesiyle son buldu.