HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Akademik ve İdari Personelimiz İle Bir Araya Geldi
11 Aralık 2017, Pazartesi
Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Akademik ve İdari Personelimiz İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın üniversitemiz akademik ve idari personeli ile bir araya geldiği tanışma programı 8 Aralık 2017 tarihinde üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Savaş ile Prof. Dr. Ömer Karahan başta olmak üzere Genel Sekreter Vekili Kenan Gökçe, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler, daire başkanları ve idari personel katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın özgeçmişi okundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş yaptığı konuşmada, yeni dönemin başta üniversite çalışanları olmak üzere, öğrencilere, Uşak’a ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: “Uşak Üniversitesi Rektörlüğüne beni layık gören, bana güvenen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkür ediyor, kendilerine en derin şükranlarımı sunuyorum. Rektörlüğe başlayalı 4 gün oldu. Tüm personelimizle bir araya gelmek istedim. Daha sonra tüm birimlerimizi ayrı ayrı ziyaret edeceğim. Göreve geldiğim 4 gün içinde iki rektör yardımcımızı atadım. Birincisi Sayın Prof. Dr. Saim Savaş. İkincisi ise üniversitemizin halka açılan penceresi olan, halkla iç içe olan Tıp Fakültemizin Dekanı Sayın Prof. Dr. Ömer Karahan. Çünkü Tıp Fakültesi bizim için son derece önem arz etmektedir. Bu nedenle Sayın Dekanımızdan, halkımızla Tıp Fakültemizi daha çok bütünleştirebilmek, kaynaştırabilmek için ricada bulundum. İki Rektör Yardımcımıza da teşekkür ediyorum. Tıp Fakültemiz, Diş Hekimliği Fakültemiz, Mühendislik Fakültemiz ve diğer fakültelerimiz bundan sonraki süreçte üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getireceklerdir. Değerli akademisyenlerimizin ve idari personelimizin bundan sonraki süreçte üniversitemizi bulunduğu konumdan daha da ileri götürmek için çok çalışacaklarına inanıyorum. Bu konuda herkese güveniyorum. Benim ön yargılarım yok, çalışan herkesle yola devam ederim. Peygamber Efendimiz ‘iki günü bir olan ziyandadır’ buyurmuşlardır. Her günümüz bir önceki günden ileri olmalıdır. Tembellik yaparak ilerleyemeyiz. Bakınız 5 milyonluk İsrail dünyaya hükmediyor. ABD çıkıyor ‘Kudüs İsrail’in başkentidir’ diyor. Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Kudüs Mescid-i Aksa’yı içinde bulunduran bir şehirdir. Kudüs bizim her şeyimizdir. Kudüs düşerse İstanbul düşer. Bunu aynen aklınızda tutun. Bunlara sessiz kalamayız. Bizler Kudüs’ü her zaman desteklemek zorundayız. Kudüs Filistinlilerindir, İsraillilerin değildir, olmamıştır, olamayacaktır. Çok çalışarak, inovasyon yaparak, teknolojiyi takip edip bu teknolojinin üstüne yenilerini geliştirerek ülke olarak söz sahibi olmalıyız. Uşak Üniversitesi akademisyenleri olarak yayın yapmalı, proje üretmelisiniz. Ben bu konuya çok ama çok önem veriyorum. Kafamdaki tüm projeleri gerçekleştirmek istiyorum. Bunları yaparken bir ve beraber olmamız gerekiyor. Çalışan insanlara ihtiyacımız var. Üniversitemizin hak ettiği yere yükseltmemiz gerekiyor. Bugün Cuma. Herkesin ayrı ayrı Cumasını tebrik ediyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi.

Tanışma programı resepsiyonun ardından sona erdi.