Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Etkinlikler Gerçekleştirildi
7 Aralık 2017, Perşembe
Üniversitemizde Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Etkinlikler Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Engelli Birim Koordinatörlüğü ile İletişim Topluluğu ve Özel Eğitim Topluluğu işbirliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı gerçekleştirildi.

Program kapsamında Üniversitemiz Mustafa Kemal Paşa Amfisinde “Engelli mi Özel Gereksinimli mi?” ve “Kampüs Konuşuyor” adlı konferanslar düzenlendi. Etkinlikte konuşan Engelli Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şule Güçyeter ‘engelli’ kelimesinin yerine ‘özel gereksinimli’ tanımlamasının kullanılması gerektiğini söyledi. Özel gereksinimlilere karşı toplumdaki yanlış bakış açılarının ve konuyla ilgili ön yargıların, bu bireyleri zor durumda bıraktığını belirten Yrd. Doç. Dr. Şule Güçyeter konunun hassasiyetine dikkat ederek derinlemesine bir çalışma başlatılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Program Uşak Üniversitesi Sinema Salonunda, İletişim Topluluğu tarafından yapılan "Engelsiz Sinema Gösterimi" ile sona erdi. Etkinlikte Dünya Özel Gereksinimliler (Engelli) Günü dolayısıyla 'Zoraki Kral’ adlı filmin gösterimi yapıldı.