HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Kanser Araştırmaları Konferansı Gerçekleşti
4 Aralık 2017, Pazartesi
Üniversitemizde Kanser Araştırmaları Konferansı Gerçekleşti

Üniversitemiz Biyolojik Bilimler ve Biyoteknoloji Topluluğu’nun 24 Kasım 2017 tarihinde düzenlediği “Kanser Araştırmaları” konulu konferans Fen-Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinden değerli akademisyenlerin ve öğrencilerimizin yoğun ilgi ve katılımlarıyla, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde 3 oturum halinde gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Yılmaz’ın gerçekleştirdiği konferans Doç. Dr. Aytekin Akyol’un “Kanserlerin Moleküler Temelleri ve Klinik Uygulamalardaki Yenilikler” başlıklı konuşmasıyla devam etti.

Konferansın 1. oturumu Doç. Dr. Güneş Esendağlı’nın “Tümör İmmünolojisi” hakkında verdiği genel bilgiler ışığında Doç. Dr. Fatma Fisal Okur’un hücresel immünoterapinin kanser tedavisinde yeni bir alternatif olarak kullanılması ile ilgili sunumuyla tamamlandı.

Öğleden sonra gerçekleşen 2. oturumda Prof. Dr. Alaattin Şen, Anadolu bal arısı zehrinin karaciğer kanseri üzerine olumlu etkileri, Prof. Dr. Hilal Koçdor ise kanser araştırmalarında in vitro modellemeler ve biyobelirteçler hakkında bilgi verdi.

Kanser araştırmaları konferansının son oturumda Prof. Dr. Mehmet İbrahim Tuğlu kanserde şifalı bitki ve elektromanyetik alan etkileri üzerine konuşurken, Yrd. Doç. Dr. Utku Dönem Dilli “Akciğer Kanserinde İmmünoterapi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Konferans konuk konuşmacılara teşekkür belgelerini verilmesinin ardından sona erdi.