HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Kore Kültür Günü Etkinliği ve Kore Geleneksel Müzik Konseri Gerçekleştirildi
1 Aralık 2017, Cuma
Üniversitemizde Kore Kültür Günü Etkinliği ve Kore Geleneksel Müzik Konseri Gerçekleştirildi

Türkiye ve Kore Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yılı dolayısıyla Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından Üniversitemizde Kore Kültür Günü etkinliği ve Kore Geleneksel Müzik Konseri düzenlendi.

Üniversitemiz ev sahipliğinde, Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirilen Kore Kültür Gününde “Ode to My Father” isimli film gösterimi, Kore-Türkiye İlişkileri Semineri, Kore’de Eğitim ve Korece Tanıtım Semineri, Macsabal çömlek yapma performansı, Kore geleneksel kıyafet deneyimi ve fotoğraf çekimi gibi pek çok farklı etkinlik gerçekleştirildi.

Gün boyu süren Kore Kültür Günü etkinlikleri Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Kore Geleneksel Müzik Konseri ile sona erdi.

Kore Geleneksel Müzik Konserini, Uşak Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo CHO, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk, protokol üyeleri, akademik ve idare personel ve öğrenciler izledi.

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran konserin başlangıcında bir hoş geldin konuşması yaparak “İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin tarihi bir geçmişi var. Uşak Üniversitesi olarak Kore Cumhuriyeti ile akademik her türlü iş birliğine hazırız. Koreli sanatçılara ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”dedi.

Konser sonrası protokol üyeleri sanatçılara çiçek verirken, öğrenciler Koreli sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.