Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemiz Arş. Gör. Dr. Tolga Kargın Avrupa’da Devam Etmekte Olan Bir COST Aksiyonunda Yönetim Kurulu Üyeliğine Atandı
29 Kasım 2017, Çarşamba

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Tolga Kargın, dijital okuryazarlık alanında yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeniyle TÜBİTAK tarafından Avrupa Birliği Ufuk 2020 Çerçeve Programı tarafından desteklenen COST (Bilimsel ve Teknik Araştırma Alanında Avrupa İşbirliği) IS1410 kodlu “Dijital Okuryazarlık ve Küçük Çocukların Çoklu Etkinlikleri (The Digital Literacy and Multimodal Practices of Young Children)” başlıklı aksiyona Türkiye temsilcisi olarak atanmıştır. İngiltere yürütücülüğünde Türkiye dahil 34 ülkenin katılımıyla devam etmekte olan bu dört yıllık aksiyonda Arş. Gör. Dr. Tolga Kargın ülkemiz temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi olarak görev alacaktır.

Arş. Gör. Dr. Tolga Kargın COST ile ilgili verdiği bilgide “Günümüz çocukları kendilerinden önceki jenerasyonlara göre teknolojiyle daha iç içe toplumlarda yetişmektedirler. Dolayısıyla dijital dünya ve teknolojik ürünler çocukların günlük yaşantılarını, sosyal etkileşimlerini ve bilgi ve becerilerini kolaylıkla etkisi altına alabilmektedir. Dijital Okuryazarlık ve Küçük Çocukların Çoklu Etkinlikleri (The Digital Literacy and Multimodal Practices of Young Children) başlıklı bu aksiyonun amacı özellikle 0-8 yaş arası çocukların teknoloji kullanımları ve bunun çocukların eğitim becerilerine etkisi üzerine yenilikçi çalışmalar yapmaktır. Dört yıl boyunca Avrupa Birliği Ufuk 2020 Çerçeve Programı’nın desteği ile çalışmalarına devam edecek olan bu aksiyon mevcut araştırmaları sentezlemek ve alandaki boşlukları tespit etmek üzere tamamı Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği adayı ülkeler olmak üzere toplam 34 ülkeden farklı disiplinlerden araştırmacıları bir araya getirerek büyük bir araştırma ağı kurmaktadır. “dedi.