HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programına Katıldı
27 Kasım 2019, Çarşamba
Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programına Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programı gerçekleşti. Programa Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Uşak Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Özdemir katıldı.

Programda konuşman Emine Erdoğan, şiddetin, kime ve ne şekilde uygulandığı fark etmeksizin, toplumların ruhunda ortaya çıkmış kötü huylu bir tümör olduğunu vurgulayarak, "İnsanlığı zehirleyen bu habis urun, kökünden kazınması noktasında hepimiz canla başla mücadele etmeliyiz" ifadesini kullandı.

Kadına yönelik şiddetin sadece fiziksel yönüyle değil, ekonomik ve psikolojik yönleriyle de ele alınması gerektiğine değinen Emine Erdoğan, hukuki düzenlemelerden kültürel normların yorumlanmasına kadar her alanda yapılması gerekenler olduğunu hatırlattı. Emine Erdoğan, kadınların güçlü, eğitimli ve güvende olduğu toplumların, kendini geleceğe taşıyabileceğini belirterek, bugün ilan edilen seferberliği çok önemli bulduğunu kaydetti.  Halk ozanı Neşet Ertaş'ın “kadın insandır, biz insanoğluyuz” sözünü anımsatan Emine Erdoğan, “Bırakın kadınların bir damla kanının dökülmesini, bir damla gözyaşı dökmelerine dahi toleransımız yoktur.” uyarısında bulundu.

Programda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Emine Erdoğan'a Mercan Seferberliği’nin simgesi olarak mercan rozeti takdim etti.