HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 1. Sürdürülebilir Üretim Teknolojileri Çalıştayı Gerçekleşti
18 Kasım 2019, Pazartesi
1. Sürdürülebilir Üretim Teknolojileri Çalıştayı Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından düzenlenen, 1. Sürdürülebilir Üretim Teknolojileri “Tekstil Geri Dönüşüm Sektöründe Belgelendirme ve Sertifikasyon Süreçleri” konulu çalıştay, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Müdürlüğü’nde 13 Kasım tarihinde gerçekleştirildi. UOSB Müdürlüğü’nde düzenlenen çalıştaya, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Metin Gümüş, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, UTSO Genel Sekreteri Caner Urhan, UTTO Koordinatörü Doç. Dr. Yılmaz Bayar, Uşak Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Ebru Tayyar, UTTO öğretim görevlileri ve sanayiciler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Gümüş, tekstil geri dönüşüm sektörünün Uşak’taki önemi ve üniversite olarak sektörde gerekleştirdikleri faaliyetlerden bahsetti. Etkinlik UTSO Genel Sekreteri Urhan’ın, “Uşak İlinde Tekstil Geri Dönüşüm Sektöründe Faaliyet Gösteren Firmaların Mevcut Sertifikasyon Belgelendirme Süreçleri Hakkında Sayısal Verilerin Paylaşılması ve Firmaların Mevcut Pazarda Yaşadığı Sorunlar” konulu sunumu ve Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eren Öner’in “Dünya Tekstil Geri Dönüşüm Sektöründe Yeni Teknolojiler, Avupa/Dünya Pazarındaki Önemi” konulu sunumları ile devam etti.

Etkinlite ETKO Danışmanık firmasından Dr. Mustafa Akyüz, sanayicilere "Tekstil Sektöründe Geri Dönüşüm Standartları (GOTS,OCS, GRS ve RCS) Hakkında Belgelendirme ve Sertikasyon Süreçleri” konusunda bilgi vererek, tecrübelerini paylaştı. Simurg Tasarım Temsilcisi Mukadder Özden ise geri dönüşüm sertifikasyonlarının firmanın ürün pazarlama ve satışı konusundaki olumlu katkılarına değindi. Etkinlik soru cevabın ardından, UTTO Koordinatörü Doç. Dr. Bayar, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandemir, UTSO Meclis Başkanı Karaman’ın konuşmaları ve konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.