Ana Sayfa / Haberler / Uşak Halıları Uşak Üniversitesi Tarafından Tanıtıldı
14 Kasım 2019, Perşembe
Uşak Halıları Uşak Üniversitesi Tarafından Tanıtıldı

Uşak Üniversitesi Tarihi Uşak Halısı ve Kilim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, 06-10 Kasım tarihlerinde, İstanbul/Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen, Craftistanbul El Sanatları ve Carpetexpo El Dokuması Halı-Kilim Fuarına katılarak Uşak halılarını tanıttı.

Fuarda, Uşak Halısına Modern Yaklaşımlar projesinde üretilen halı tasarımları sergilendi. Ayrıca Prof. Dr. Gökçeli tarafından “Göçle Gelen Çeyizler-Subaşı İlkokulu Göç Müzesi” konulu sunum gerçekleştirildi.

Etkinliğe üniversiteye temsilen, Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Ruhsar Temir Gökçeli, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Akdağ, Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Salimeh Amanjani ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Senay Şeyranlı katıldı.