HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak’ta, 100 bin Fidan Toprakla Buluştu
11 Kasım 2019, Pazartesi
Uşak’ta, 100 bin Fidan Toprakla Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yurt genelinde düzenlenen "11 Milyon Fidan Dikim" etkinliği kapsamında Uşak'ta 100 bin fidan toprakla buluştu.

Banaz Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan ve 27 noktada eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikimi törenine Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Milletvekili Mehmet Altay, Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Uşak’ta 27 farklı konumda 100 bin, 81 ilde 2023 noktada toplam 11 milyonun üzerinde fidanın 3 saat içinde toprağa kavuştuğunu ifade eden Vali Kocabıyık; “Soluduğumuz temiz havayı, yediğimiz her lokmayı ve içtiğimiz her yudum suyu doğa sessizce bizim için üretiyor. Doğa yaşamın kaynağıdır. Doğanın yaşaması için harekete geçmek artık her insan için nefes alıp vermek kadar önemli. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığımızın başlattığı “geleceğe nefes” kampanyası ile daha yeşil bir Türkiye için ülke genelinde 11 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Ülkemizin ağaç servetini çoğaltmak, çevre değerlerini korumak ve toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak maksadıyla bugün saat 11.11’de toplumun bütün kesimleriyle birlikte bir dünya rekoruna koşuyoruz.’’ dedi.

Etkinlikte konuşan Rektör Vekili Pof. Dr. Gümüş ise kampanyanın önemine vurgu yaparak kampanyaya emek ve destek veren herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar saat 11:11’de fidan dikerek can suyu verdi. 

Uşak Üniversitesinden Geleceğe Nefes Kampanyasına Büyük Destek

Eşme ilçesi içerisindeki ağaçlandırma alanı olarak seçilen Eşme Meslek Yüksekokulundaki fidan dikim etkinliğine, Eşme Kaymakamı Murat Özdemir, Eşme Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydemir, Eşme Cumhuriyet Başsavcısı Osman Karakaş, Eşme Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zülfiye Acar Şentürk, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katılarak, 300 adet sedir ağacı dikimi gerçekleştirdi. Kampanya kapsamında ayrıca, Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesinde, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Uşak Valiliği Proje Destek Birimi, Ar-Ge Proje Birimi personelleri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla 400 lavanta ve ıhlamur fidanı toprakla buluştu.