HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Deri Moda Sektörüne Genç Bakış
5 Kasım 2019, Salı
Deri Moda Sektörüne Genç Bakış

Uşak Üniversitesi Deri Tekstil Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Deri Moda Sektörüne Genç Bakış” konulu panel düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen panele, Çetinkaya Genel Müdürü Barbaros Salman ve deri mühendisi tasarımcı Nima Pourasoul Sardroudi konuşmacı olarak katıldı. 

Hayal Gücünüzü Sınırlamayın 

Panelde, Uşak’ın deri konusunda önemli bir cazibe merkezi olduğunun altını çizen Barbaros Salman, deri alanında açılan sergiler ve deri giyim üzerine hizmet veren mağazaların sergilediği ürünleri yakından incelemenin önemine değindi. “Görmek ve dokunmak farklı şeylerdir. Bir deri tasarımının fotoğrafına bakmakla o ürünü değerlendirmek, bir deri ürününe dokunarak o ürünü değerlendirmek arasında mutlaka farklar vardır. Her şeyin anası doğa, hayal etmek, düşünmek ve odaklanmak gerekiyor. Tasarımlarınızı yaparken hayal gücünüzü sınırlamayın, hayal edin.” diye konuştu. 

Dünyaca Ünlü Tasarımlarda “Uşak” İzleri 

Dünyaca ünlü markaların derilerinin önemli bir bölümünün üretiminin Uşak ilinde gerçekleştiğini kaydeden Salman, “Sizler, Moda Tasarımı öğrencileri olarak ilerleyen yıllarda tasarım konusunda modada ses getirecek ikon tasarımlar ortaya koyabilirsiniz” ifadelerini kullandı. Uşak Üniversitesi öğrencileriyle aktif bir çalışma planına her daim hazır olduklarını vurgulayan Salman, “Uşak Üniversitesi ile çalışmaya hazırız. Öğrencilere staj konusunda yardımcı olmak, yaptıkları çalışmaları inceleyerek yeri geldiğinde fikir vermek ve tasarımlarını tanıtmak adına incelemek isteriz.” şeklinde konuştu. 

Deri Sektörünü Geliştirecek İşlere İmza Atılmalı

Panelin bir diğer konuğu İranlı deri mühendisi tasarımcı Sardroudi, öğrencilere Türkiye’deki deri modası ve deri üretim sektörü hakkında bilgiler verdi. Deri üretim ve kullanımı konusunda Türkiye’nin büyük bir potansiyelinin olduğunu aktaran Sardroudi, “Deri sektörünün ve pazarlamasının eksik yanları var. Fakat biz tasarımcılar, bu konunun eksiklerini tamamlamak için elimizden geleni yapmak için buradayız. Sektöre aktif olarak hizmet vererek, sektörümüzün gelişmesini sağlamalıyız. Akademik olarak kendimizi geliştirerek, deri sektörünün eksik yanlarını tamamlamak için çalışmalıyız.” dedi. 

Etkinlik öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından, Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi müdür yardımcılarından Dr. Öğretim Üyesi Beyhan Pamuk’un üniversite adına teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.