HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İş Hayatında Sizleri Neler Bekliyor?
30 Ekim 2019, Çarşamba
İş Hayatında Sizleri Neler Bekliyor?

“İş Hayatında Sizleri Neler Bekliyor?” konulu konferans, Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fikir, Medeniyet ve Stratejik Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen, “İş Hayatında Sizleri Neler Bekliyor?” konulu konferans, Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirildi. Yönetim Danışmanı Mehmet Kara’nın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Tutsak, “Bu tarz önemli etkinliklerin çoğalmasını diliyorum. Bizler de eğitimci kadrosu olarak bu gibi yenilikleri uzmanlarından dinledikçe, ders içeriklerimizi yeniliklerin getirdiği eğilimlerle harmanlayabiliriz. Etkinliğin düzenlenmesinde katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İş Dünyası’nda Yeni Dönem: ‘Baştan Ayağa’ Teknoloji

Açılış konuşmalarının ardından konferansın konuğu Mehmet Kara, iş dünyasında değişen satış ve pazarlama algısının yol açtığı yeniliklerden bahsetti. Kara, “Hepimizin bildiği meşhur markaları düşünün. Mesela bir ayakkabı markası artık yurtdışındaki mağazalarından bazılarında yeni sistemlere geçti. Artık üç boyutlu yazıcılar var biliyorsunuz. Bu sayede gelişen yeni sistem basit bir ayakkabı alma işlemini bile kolaylaştırıyor. Mağazaya gidip ayakkabı denemek yerine, ölçünüzü verip kendi siparişinizi en ince ayrıntısına kadar hatasız alıyorsunuz. Alışveriş sonrasında ‘ayakkabı vurdu, sıktı ayağımı acıttı’ gibi bir derdiniz kalmıyor.” ifadelerini kullandı.

“Başarı Hap Gibi Değildir”

İş yaşamında değişen ölçütlere değinen Kara, geçmişte zeka katsayısı (IQ)’nın da artık pek de önemli bir ölçüt olmadığını kaydederek, teknik bilgi ve birikiminin zeka katsayısı ölçütünü geride bıraktığını anlattı. Kara, “Bu durum aslında bizlere çok da yabancı değil. Tarihe bakarsanız sanayi devrimiyle de kol gücünü buharın alacağını kimse tahmin edemezdi. Sizlerden herkes bir an önce bir yerlere gelmenizi bekliyor. Okulu bitirin bir an önce kapısında arabası olan bir müdür olun istiyorlar. Maalesef başarı hap gibi değildir. Sadece tecrübelerin bu gibi ortamda aktarılmasıyla fayda saplar, size yardımcı olur” şeklinde konuştu.

Üniversite Öğrencilerine ‘Online Deneyim’ Sözü

Konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Mehmet Kara, bir öğrencinin isteği üzerine online mülakat deneyimini öğrencilere bizzat deneyimleyeceğinin sözünü verdi. Etkinlik, öğretim üyesi ve öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekimin ardından son buldu.