HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TÜBİTAK ARDEB Bilgilendirme Günü
25 Ekim 2019, Cuma
TÜBİTAK ARDEB Bilgilendirme Günü

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından TÜBİTAK ARDEB Bilgilendirme günü gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından uygulanan Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (ARDEB) kapsamında akademisyenler ve araştırma görevlilerinin projelerine verilen destekler tanıtıldı.

TÜBİTAK SOBAG Uzman Yardımcısı Serkan Fatih Orakçı, söz konusu destek programının farklı isimlerle adlandırıldığını ve her birinin içeriğinde farklı şartlar barındırdığını kaydederek, “TÜBİTAK-ARDEB desteklerinin bütçe, kısıt ve başvuru tarihlerinde önemli değişikliklere gidildi. Örneğin 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’nın destek üst limiti 360 bin TL’den 720 bin TL’ye yükseltildi.”dedi.

Programa zaman kısıtlaması olmaksızın yıl boyu başvuru yapılabildiğini aktaran Orakçı, başvuru yapmak isteyen akademisyenlerin başvuru formlarının en güncel haline TÜBİTAK’ın sisteminden ulaşabileceklerini belirtti.

Etkinlik, soruların cevaplanmasının ardından Uşak Üniversitesi TTO Koordinatörü Doç. Dr. Yılmaz Bayar’ın, TÜBİTAK SOBAG Uzman Yardımcısı Serkan Fatih Orakçı’ya teşekkür belgesi vermesi ile son buldu.