HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Kalite Farkındalık Çalıştayı
25 Ekim 2019, Cuma
Kalite Farkındalık Çalıştayı

Uşak Üniversitesi Genç K-Uşak Topluluğu tarafından “Kalite Farkındalık Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapılan çalıştaya, Uşak Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü konuk oldu. Etkinliğe Genel Sekreter Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Yardımcısı Kenan Gökçe ile Dr. Öğr. Üyesi Erhan Aydın, idari ve akademik personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Aydın, kalite ve kalitenin planlamadaki rolünden bahsettiği konuşmasında Uşak Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğünün çalışmaları hakkında bilgi vererek "Biz bütün çalışmalarımızı öncellikli olarak öğrencilerimiz ve çalışma arkadaşlarımızın görüşlerini dikkate alarak gerçekleştiriyoruz. Üniversitemizin web sayfasında bulunan Kalite Koordinatörlüğü birimine ait öneri sistemi üzerinden gelen bildirimleri dikkate alarak kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmalarda bulunuyoruz. Bu bağlamda siz öğrencilerimiz ve çalışma arkadaşlarımızın bu sistem üzerinden önerilerinizi bekliyoruz." dedi.

Üniversitedeki bütün birimlerle görüşülerek kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Dr. Aydın, kurumun mükemmeliyetini belirlerken planlama, uygulama, kontrol ve önlem alma süreçlerini takip ettiklerini belirtti.

Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gökçe, üniversitelerin kalite kontrolünün Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) belirlemiş olduğu bir kadro tarafından değerlendirmeye alınarak üniversitelerin kalite sıralamasının yapıldığını, bu şekilde üniversitelerin güçlü ve gelişmeye açık yönlerinin belirlendiğini söyledi. Kalite Koordinatörlüğü olarak bu sıralamanın üstünde olmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini, bunun yanı sıra akademik-idari personel ve öğrencilere eğitim verilerek, çalışmaları YÖKAK dış değerlendirme ekibine hazır hale getirdiklerini aktardı. Öğrencilerin ve üniversite personelinin fikirlerinin önemsediğini belirten Gökçe; "Sizin için daha yaşanılabilir bir alan olsun istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Bu süreçte sizin fikir ve görüşlerinizi bekliyoruz. Çünkü bizim göremediğimiz fakat sizin gördüğünüz çok şey var." şeklinde konuştu.

Uşak Üniversitesinin her alanda gelişmeye devam ettiğini söyleyen Gökçe, Uluslararası Mükemmeliyet Ödülünü almak için gelişme kaydettiklerini ifade ederek liderlik ve dış değerlendirme eğitimi aldıklarını, öz değerlendirme toplantıları yaptıklarını anlattı.