HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İletişim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
17 Ekim 2019, Perşembe
İletişim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Yılı Genel Kurul toplantısı Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Dekan Prof. Dr. Öntuğ, toplantıda fakültede bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan çalışmalardan bahsederek, İletişim Fakültesi’nde dekanlık yapmaktan onur duyduğunu ifade etti. Bundan sonra da fakültede daha güzel gelişmelere hep birlikte imza atacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Öntuğ, Rektör Prof. Dr. Savaş’a verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Rektör Savaş, “Daha Çok Üretmeli, Daha Çok Çalışmalıyız”

İletişim Fakültesi Haber Atölyesi’nde düzenlenen toplantıda Rektör Prof. Dr. Savaş, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, “Bir ülkenin gelişiminde üniversiteler çok önemli rol oynamaktadır. Ülkemizin gelişmesi için daha çok çalışmalı ve daha çok üretmeliyiz. Ülkemize en güzel katkı mesleğimizi layıkıyla yerine getirerek, donanımlı öğrenciler yetiştirmektir. Bu konuda en büyük görevler de siz değerli akademisyenlere düşmektedir.” dedi. İletişim Fakültesi’nin başarılı çalışmalara imza attığını ancak bunları yeterli olmadığını vurgulayan Rektör Savaş, bu güne kadar yapılan çalışmalardan dolayı akademisyenlere teşekkür etti.

İletişim Fakültesi Yarışmalardan Ödüllerle Dönüyor

İletişim Fakültesi’nde 3 yıl boyunca neler yapıldığını anlatan Dekan Prof. Dr. Öntuğ, ders dışında öğrencilerin gelişimine katkı anlamında birçok etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Fotoğraf sergileri, konferanslar, TRT çalışanlarının öğrencilere eğitimleri, her yıl düzenlenen film festivali, reklam yarışması, halkla ilişkiler kampanyaları, alanında uzman konukların daveti ile pek çok etkinliğe fakülte olarak imza attıklarını hatırlatan Dekan Prof. Dr. Öntuğ, “Akademisyen ve öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalardan ödüller almaktadır. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerimiz katıldıkları yarışmalardan ödüllerle dönmektedir. Biz de öğrencilerimize ders dışında atölyelerdeki bütün imkânlarımızı sunuyoruz. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivalimizi her yıl düzenliyoruz. Fakültemizin gelişimine katkı sağlayan öğretim elemanlarımıza ve idari personelimize teşekkürlerimiz sunarım.”dedi.

Akredite Çalışmalarına Hız Verdik

Türkiye’de İletişim Fakülteleri’nde verilen eğitime kalite standardı getirmek amaçlı İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu tarafından değerlendirme yapılarak fakültelere akreditasyon sertifikası verildiğini belirten Dekan Öntuğ, “İlk olarak Radyo Televizyon Sinema Bölümümüzü akredite sürecine hız verdik. Fakültemizde bir bölümün akreditasyon sürecinin tamamlanması bizim için çok önemli. Bunun için gereken çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca akredite için de gerekli olan gönüllü/isteğe bağlı stajı da uygulamaya koymayı planlıyoruz. Akademisyenlerimiz akademik çalışmalarına devam etmektedir. Erasmus anlaşmalarımız artarak sürüyor. Üniversitemiz tanıtım filmlerini hazırlamaktayız. Fakültemize yeni gelen akademik personelimiz ile sayımız daha da arttı. Bundan sonra fakültemizde çok daha güzel gelişmelere hep birlikte imza atacağız. Rektörümüze de bugüne kadar verdikleri destekten dolayı ve toplantımıza katıldığı için teşekkür ederim” diye konuştu.