HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi’nde Bayramlaşma
15 Ağustos 2019, Perşembe
Uşak Üniversitesi’nde Bayramlaşma

Uşak Üniversitesi’nde Kurban Bayramı sebebiyle bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında yapılan törene başta Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru ile Genel Sekreter Vekili Kenan Gökçe olmak üzere akademik ve idari personel katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, tüm personelle bayramlaşarak, herkesin geçmiş bayramını kutladı. Bayram denince sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberliğin akla geldiğini belirten Prof. Dr. Savaş, “Bayramlarımız kardeşliğin, birlik ve beraberliğin ve yardımlaşmanın en çok yaşandığı zamanlardır. Bu birlik ve beraberliğimizin daim olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Ramazan ve Kurban bayramı bizim dini bayramlarımız. Kurban Bayramının iki önemli simgesi var. Biri Hz. İsmail, diğeri Hz. İbrahim. Hz. İsmail’in teslimiyeti ve Hz. İbrahim’in kararlılığı Kurban Bayramını daha bir anlamlı yapıyor. Onları yollarından döndürmek isteyen bir iblis vardı. Allah kimseyi iblis yapmasın. Allah herkese Hz. İbrahim kararlılığı ve Hz. İsmail teslimiyeti nasip etsin. İbadette samimiyet önemlidir. Allah herkesin kurbanını kabul etsin.”dedi.

Bayramların aynı zamanda yenilenmeye ve ilerlemeye vesile olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, ülkemizin ilerlemesi açısından üniversitelerin temel teşkil ettiğini söyledi. Eylül ayında 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılına başlanacağını aktaran Rektör Savaş “Uşak Üniversitesi olarak yapacağımız işler çok fazla. Yeni dönemde hep beraber daha çok ilim üreten bir üniversite olacağız. Hepinize sağlık, afiyet ve başarılarınızın devamını dilerim.” şeklinde konuştu.