HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Eurodesk Temas Noktası Oldu
19 Temmuz 2019, Cuma
Uşak Üniversitesi Eurodesk Temas Noktası Oldu

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından, “Yeni Temas Noktaları için Eurodesk Ağ Toplantısı” Ankara’da gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl Uşak Üniversitesi AB ve Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin yaptığı Eurodesk başvurusu değerlendirilerek, Temmuz ayında Uşak Üniversitesi Eurodesk temas noktası olmaya hak kazandı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen toplantıya, Uşak Üniversitesi adına Eurodesk sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Eser Yeşildağ katıldı. Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları, gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan “Avrupa Bilgi Aktarım Ağı” olan Eurodesk, gençlerin Avrupa faaliyetlerinde daha etkin olmalarını sağlıyor.

Faaliyetlerine başlayacak olan Uşak Üniversitesi Eurodesk Temas Noktası, ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta, faks, telefonla, ziyaretle), soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri, fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması, eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması gibi birçok hizmet sağlayacak.