HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Kanyonları İz Bırakıyor
3 Temmuz 2019, Çarşamba
Uşak Kanyonları İz Bırakıyor

Büyük Uşak Kanyonları belgeseli yine bir uluslararası festivalde ödüle layık bulundu. Uşak Üniversitesi, Uşak Valiliği, Ulubey Kaymakamlığı ve Uşak İl Kültür Müdürlüğü’nün ortaklığında Zafer Kalkınma Ajansı’nın verdiği destek ile çekilen belgesel, bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Uluslararası İstanbul Turizm Filmleri Festivali”nde yüzlerce yerli ve yabancı eser arasından, Doğa Turizmi kategorisinde en iyi film ödülünü almaya hak kazandı.

Uluslararası Turizm Filmleri Festivalleri Komitesi’ne (CIFFT) bağlı 20 üye ülkenin yer aldığı organizasyonda çok sayıda önemli isim jüri üyesi olarak görev aldı. Jüri heyetinde; Zbigniew Zmudzki, Evgenia Tırdatova, Alexander Kammel, Bosko Savkovic, Sandra Inkena, Rafıq Quliyev, Maurizio Aronica, Pat Battistini, Ala Hamdan, Neeraj Kumar, Ringaile Lescinskiene gibi yabancı yapımcı ve yönetmenlerin yanı sıra, Türkiye’den Serdar Akar, İsmail Hacıoğlu, Ali Gültiken, Gaye Turgut Evin, Ramazan Bingöl, Ferit Aktuğ, Özge Yılmaz, Çağatay Karaçizmeli, Filiz Emre gibi isimler de yer aldı.

Festivalin 19 Haziran’da Topkapı Sarayı Toplantı Salonu’nda düzenlenen ödül törenine belgeselin yönetmeni Hakan Cem Işıklar adına mezun öğrencilerden Begüm Gülşah Aktaş katıldı. Ödülü Festival Başkanı Can Saraçoğlu’ndan alan Aktaş, yaptığı kısa konuşmada Işıklar adına jüri ve festival düzenleyicilerine teşekkür etti.

Daha önce de Uluslararası Turizm ve Reklam Filmleri Yarışması’nda (Nisan 2018) birincilik ödülüne layık görülen filmin yönetmenliğini Hakan Cem Işıklar yaparken, yapımcılığını Prof. Dr. Vedat Çakır yürüttü. Belgeselin müzik yönetmenliğini Onur Altıntuğ, metin yazarlığını ise Mehmet Eşli üstlendi. Seslendirmesini tiyatro sanatçısı Bülent Yıldıran’ın yaptığı 41 dakikalık belgeselde, GiTMEDYA ekibinden Uşak Üniversitesi öğrencilerinden Ali Araz, Uğur Zehir, Ozan Çelik ve Yasin Yalçın da önemli görevler üstlenmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile “TANITMADER” tarafından yürütülen festival ile Türkiye’deki turizm potansiyelinin yurt dışında gerçekleştirilen gösterimlerle dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.