HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / STK'lar Sivil Toplum Destek Merkezi ile Güçleniyor
25 Haziran 2019, Salı
STK'lar Sivil Toplum Destek Merkezi ile Güçleniyor

Sivil Toplum Destek Programı II kapsamında, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Uşak İli Kalkınma Vakfı tarafından yürütülen, "STK'lar Sivil Toplum Destek Merkezi ile Güçleniyor" projesi açılış etkinliği gerçekleştirildi.

Açılışa Uşak Valisi Funda Kocabıyık, AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, Uşak Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Kocabıyık açılışta yaptığı konuşmada projenin amacının, Türkiye’nin AB üyeliği sürecinde sivil toplumun rolünü arttırmak, sivil toplum kuruluşlarının toplum içinde etkin yer almasına, yerel, bölgesel ve ulusal karar alma süreçlerine katılmasına katkıda bulunmak olduğunu belirterek, proje ile ildeki sivil toplum kuruluşlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Bülent Özcan, Uşak'ta bir sivil toplum merkezi oluşturulacağını ve bu merkezin kentteki bütün sivil toplum kuruluşlarının kullanabileceği ortak bir alan olacağını ifade etti.