HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Hemşirelik Haftası Kutlama Etkinlikleri
20 Mayıs 2019, Pazartesi
Hemşirelik Haftası Kutlama Etkinlikleri

Uşak Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Medicalpark Uşak ile Türk Hemşireler Derneği Uşak Şubesi katkılarıyla, “Hemşirelik Haftası” etkinlikleri kapsamında sempozyum düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Karahan, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kadir Özcan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Safiye Elif Korcan, Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Halime Kaçar, Uşak Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Feyza Bülbül, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Karahan: “Sizler can pazarının ortasında duran kahramanlar olacaksınız”

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Karahan hemşire adayı öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “İşinizin mesaisi yok. Sizler can pazarının ortasında duran kahramanlar olacaksınız. Her zaman işinizi etik çerçeveler dâhilinde yapın.” dedi. Program Dr. Öğr. Üyesi Bülbül’ün “Hemşirelik Haftası” ile ilgili hazırlamış olduğu sunumun ardından, Öğr. Gör. Şeyma Çatalgöz'ün ney dinletisi ile devam etti.

Prof. Dr. Özcan'ın başkanlık ettiği birinci oturumda; Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyathane Sorumlusu Fatih Saraç ve Beyin Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi Ümmü Gülsüm Çankaya sunumlarını yaparak, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Prof. Dr. Korcan’ın başkanlık ettiği ikinci oturumda; Öğr. Gör. Ebru Başkaya, Dr. Öğr. Üyesi Feyza Bülbül, Öğr. Gör. Halime Kaçar, Dr. Öğr. Üyesi Sevcan Sevimli, Öğr. Gör. Zümra Ülker Dörttepe birer sunum gerçekleştirdiler.

Müzik dinletisi ve halk dansları gösterisinin ardından programın sonunda katılımcılara teşekkür belgesi verildi.