HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Anadolu ve Kudüs Konferansı
15 Mayıs 2019, Çarşamba
Anadolu ve Kudüs Konferansı

Gençlik ve Spor Bakanlığı “Gençlik Projeleri Destek Programı” kapsamında Uşak Üniversitesi Kudüs Kardeşlik Topluluğu tarafından yürütülen, "Kudüs'ü Şerif ve Anadolu Okulu" projesi etkinlikleri kapsamında konferans gerçekleştirildi.

Araştırmacı Yazar Dr. Mehmet Sılay ve Kudüs Rehberi Muhammet Gülseren’in konuşmacı olduğu konferans Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde yapıldı. Konferansa Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Sağlık Hizmetleri Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Öğr. Gör. Halime Kaçar, Kudüs Kardeşlik Topluluğu Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Polat Can, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ekrem Savaş, Kudüs’ün Müslümanlar için çok önemli bir yer olduğunu belirterek, İslam âlemi olarak birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Dr. Sılay, ‘Kudüs-ü Şerif ve Selahaddin Eyyubi’, Gülseren ise ‘Peygamberler Tarihi Açısından Kudüs’ konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Konferans, Dr. Mehmet Sılay’ın ‘Kudüs Çağırıyor’ ve ‘Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’ adlı kitaplarını imzalayarak hediye etmesiyle son buldu.