HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi İle Daha İyiye
10 Mayıs 2019, Cuma
Uşak Üniversitesi İle Daha İyiye

Uşak Üniversitesi Topluluklar Birliği tarafından “Uşak Üniversitesi ile Daha İyiye” projesi kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Hijyen Eğitimi

Uşak Üniversitesi Sağlık Topluluğu Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından Banaz Kızılcasöğüt İlkokulunda el hijyen eğitimi verildi. Topluluk öğrencileri, ellerin nasıl yıkanması gerektiği ve mikroplardan nasıl korunabilecekleri hakkında, ilkokul öğrencilerine bilgilendirme yaptı.

Ağız ve Diş Sağlığı Anlatıldı

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Öğrencileri Yardımlaşma Topluluğu öğrencileri ise Banaz Susuz Ortaokulunda ağız ve diş sağlığı bakımı yaparak, ortaokul öğrencilerine diş fırçası ve diş macunu hediye etti.

Mehmet Akif İnan Kütüphanesi Oluşturuldu

Ayrıca Uşak Üniversitesi Topluluklar Birliğinde yer alan topluluklarla, Banaz Susuz İlkokulunda kullanılmayan bir alan kütüphane olarak değerlendi. Mehmet Akif İnan Kütüphanesi’nin açılışına Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Memur-Sen Konfedarasyonu İl Başkanı Mehmet Karaçallık, Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Bilal Kara, Ak Parti İl Başkan Yrd. Emre Türkay, Ak Parti Kadın Kolları Başkan V. Hilal Sabancı, Genç Memur-Sen Uşak İl Başkanı Soner Akyıldız, Susuz Köyü Muhtarı, Uşak Üniversitesi Topluluklar Birliği Üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Açılışta konuşan Rektör Savaş, bir milletin geleceğinin kitaplarda ve kütüphanelerde olduğunu söyleyerek, kütüphaneye Mehmet Akif İnan hocanın adının verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Topluluklar Birliği Başkanı Barış Sorkun konuyla ilgili verdiği bilgide, kütüphane yapımının yaklaşık 3 hafta sürdüğünü belirterek, “Kütüphaneyi yaparken, İslamiyet’te Peygamber Efendimize gelmiş ilk vahiyden yola çıkarak kütüphanemizde ‘OKU’ temasını yansıttık. Kütüphanemizin açılışı çocuk şenliği şeklinde geçti. Köy okulunda bulunan öğrencilerin yüzlerini boyadık, balonlar dağıttık, palyaçolar ile birlikte dans ettiler.” dedi.