HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğunca 4. Kütüphane Kuruldu
10 Mayıs 2019, Cuma
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğunca 4. Kütüphane Kuruldu

Uşak Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu, ihtiyaç sahipleri ve köy okullarına yardım faaliyetleri kapsamında, Uşak Alperen Ocakları’nın desteğiyle, Uşak Merkez Eşe-Halil Erdoğdu İlkokulu’na, 25 Mart 2009 tarihinde meydana gelen bir helikopter kazasında şehit olan Muhsin Yazıcıoğlu anısına, kütüphane kurdu.

Kütüphane Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. Muhammet Esat Bolat yaptığı açıklamada, “Topluluk olarak özellikle Uşak ili olmak üzere ülkemizin birçok köy okuluna, yardıma muhtaç ailesine destek olmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte yaptığımız faaliyetlerimizde, bu vatan uğruna toprağa düşüp can vermiş, şehadet makamına ulaşmış vatan evlatlarının da isimlerini yaşatıyoruz. Bu doğrultuda, Uşak Merkez Özdemirler Okuluna “Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kütüphanesi”, Uşak Yenişehir Köyüne “Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kütüphanesini”, Uşak Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine “Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesi’ni kurarken; diğer illerde kurulacak olan Konya Gizem Kılıç Kütüphanesi, Bursa Muhsin Yazıcıoğlu Kütüphanesi, Balıkesir/Edremit Şehit Jnd. Bşvş. Mehmet Albay Kütüphanesine de destek olduk. Toplamda dördüncüsünü kurduğumuz kütüphanemize, bundan yaklaşık 10 yıl önce Kahramanmaraş Keş Dağlarındahelikopterinin düşmesi sonucu, şehit düşen devlet büyüğü Muhsin Yazıcıoğlu adını verdik. Yaklaşık 2 ay süren çalışmalarımızda, okul yönetimi tarafından boyatılan bir sınıfa raflar yaptırdık. Daha sonra topluluğumuzca yapılan kampanya ile hayırsever üniversitemizin öğrencileri ve öğretim elemanlarının desteğiyletoplanan kitaplarımızı kütüphanemize yerleştirdik. 19 Nisan tarihinde, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Uşak Alperen Ocakları İl Başkanı ve okul öğretmenlerinden Mehmet Sezer, Eşe ve Halil Erdoğdu, okulumuz idari personeli Muhammet Bulut, okulumuz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ali Mutlu, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziyaettin Turan’ın, okul idarecileri ve öğrencilerin katılımıyla açılışını gerçekleştirdik.Bundan sonraki projemizde ise Uşak Merkez 1 Eylül İlkokuluna Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz kütüphanesini kurmaya başladık. Tüm Uşak Üniversitesi personelimizin, öğrencilerimizin, Uşak halkının ve yardımsever vatandaşlarımızında topluluğumuza desteklerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Topluluk Başkanı Uşak Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Merve Aslan ise topluluk olarak misyonlarının,“Öksüz Başlara El, Yetim Gönüllere Kucak Olmak” olduğunu söyleyerek yaptıkları faaliyetlere destek olan herkese teşekkür etti.