HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Öğrencilerimiz Merkez Bankası’nda
10 Mayıs 2019, Cuma
Öğrencilerimiz Merkez Bankası’nda

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Üniversite Buluşmaları kapsamında, Uşak Üniversitesi Muhasebe ve Finans Topluluğu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nı ziyaret etti. Etkinliğe Marmara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi de katıldı.

Etkinliğe, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ercan Özen ve Dr. Öğr. Üyesi Eser Yeşildağ ile katılan öğrencilere, TCMB’nin kurumsal yapısı ve görevleri, para politikası çevresi ve fiyat istikrarı, ekonomi, elektronik veri dağıtım sistemi, kariyer olanakları ile ilgili bilgiler verildi.

Yarışmaların Kazananı Uşak Üniversitesi                                             

Programda mini yarışmalar düzenlenirken, Elektronik Veri Dağıtım Sistemi (EVDS) yarışmasında ilk 5’e Uşak Üniversitesi öğrencilerinden Ömer Faruk Türk, Burcu Çulhaoğlu, Musa Çolak ve Oğuz Dikenli girdi. Yarışmalarda, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencilerinden Burcu Çulhaoğlu, Mehmet Yağcı ve Yasemin Arı ödül kazanan öğrenciler oldu. 10 ödülün 7’sini kazanan Uşak Üniversitesi öğrencileri, en çok ödül alan üniversite olarak etkinliği tamamladı.