HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Başladı
13 Aralık 2017, Çarşamba
4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Başladı

Üniversitemiz İletişim Topluluğu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin açılış töreni 12 Aralık 2017 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Açılışa Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Karahan, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Savaş, İletişim Fakültesi Dekanı Murat Mustafa Öntuğ, Festival Başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin, İletişim Topluluğu Danışmanı ve Festival Yönetmeni Arş. Gör. Onur Keşaplı, akademisyenler, öğrenciler ve sinemaseverler katıldı.

İletişim Topluluğu Başkanı Nilüfer Tepe açılış konuşmasında ‘’İletişim Topluluğu olarak bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz festivalimizde hepinizi görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sene, başta 4 koordinatörümüz olmak üzere 80 kişilik dev bir ekipten oluşuyoruz. Yoğun geçen bir hazırlık döneminin ardından 3 günlük festival sürecimiz başladı. Festivalimize hazırlık ve devam sürecinde gördüğümüz hiçbir desteği göz ardı edemeyiz. Öncelikle Uşak Belediyesi’ne bizi geri çevirmedikleri için ve aksine daha ilgili oldukları için teşekkürü bir borç biliriz. Uşak Üniversitesi’ne her türlü desteği sağladıklarından ötürü teşekkür ederiz. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ’a, Festival Başkanımız Doç. Dr. Murat Sezgin’e, Festival Yönetmeni ve aynı zamanda topluluğumuzun danışman hocası Onur Keşaplı’ya bizi destekledikleri ve güvendikleri için teşekkür ediyoruz. Başta 4 festival koordinatörümüz olmak üzere gece gündüz demeden tüm emeğini ortaya koyan dev festival ekibimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Üç gün boyunca sürecek olan festivalimize tekrar hoş geldiniz, güzel vakit geçirmenizi diliyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Festival Başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin ise konuşmasında ‘’Dördüncü festivalimiz, çok yoğun bir katılım var. Birinci festivalimizi yaparken bu kadar yoğun bir katılım olacağını düşünmüyorduk, demek ki doğru bir yoldayız. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen başta Valilik makamımıza, Sayın Rektörümüze, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın İletişim Fakültesi Dekan hocamıza çok teşekkür ederiz. Bu yıl festivalimize 300’den fazla eser katıldı. Beşinci festivalimizi uluslararası yapacağız. 6 kıtadan katılan eserler şartnamemiz gereği yarışmaya giremediler ama bunlardan bir seçki yaptık, ön jürimiz 300 eserden 50’sini gösterime uygun gördü bunları göstereceğiz. Sekiz dalda yarışacak eserlerimiz, 28 konuğumuz var bunlardan 12’si jürimiz. Üç gün sürecek dolu dolu bir etkinliğimiz var, katılımlarından dolayı tüm sinemaseverlere teşekkür ederim.’’ dedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Murat Mustafa Öntuğ ise “Dekan olduğum andan itibaren özellikle öğrenci topluluklarımızın bu tür çalışmalarına ve faaliyetlerine gerekli desteği sağlamak konusunda özen gösterdik. Bu anlamda İletişim Fakültesi öğrencilerimizin bilgi birikimlerinin artmasına her zaman önem verdik. 4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivalimizin büyük bir değer kattığını düşünüyorum. Bu kadar geniş katılımlı bir topluluğun bu kadar büyük bir iş çıkarması hepimizi çok mutlu etmiştir. Üç gün boyunca çok güzel filmler seyredeceğimize inanıyorum, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve topluluk başkanımıza teşekkür ediyor, iyi seyirler diliyorum.’’dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Karahan ise “Sayın Vali Yardımcım, Sayın Belediye Başkanım, değerli öğretim üyesi arkadaşlarım ve festivali organize eden kıymetli yönetici arkadaşlarım ve omuz veren arkadaşlarım sinema filmleri ve festivaller milletlerin tarihleri bakımından çok önemli yeri olan unsurlardan. Milletlerin hayatlarında, gerek sanat gerek kültürel yönüyle gerekse ülkelerin tanıtımı ve milletleri etkilenmesi anlamında sinema çok önemli bir alan. Kıymetli arkadaşlarımız 4 senede çok büyük bir yol almışlar kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah ileriki zamanda arkadaşlarımızın Türkiye sınırlarını aşıp, uluslararası alana yayılıp, Uşak Üniversitesi’nin adını duyuracağına inanıyorum. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum.’’ dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise yaptığı konuşmada “Öncelikle İletişim topluluğu başkanı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek başlamak istiyorum. Yaklaşık 1 ay önce üniversite ziyaretimizde belediye olarak topluluk stantlarını gezerken hemen hemen tüm topluluklarla konuştuk. Belediye olarak faydalı olacağını göreceğimiz her organizasyona destek olacağımızı söylemiştik, bu anlamda topluluk başkanımız kısa film festivaliyle ilgili hazırlık yapıldığını söylemişti ve destek istemiştiler. Bizler de hem matbaa anlamında hem organizasyon anlamında belediye olarak üzerimize düşeni yaptık ve gelecekte de yapmaya devam edeceğiz. Bu organizasyonda başta İletişim Fakültesi Dekanımıza ve yöneticilerine teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Uşak tarih ve medeniyet şehri, çok değerli hazinelerimiz var, Karun Hazineleri bunların en başında geliyor. Film festivaline adını veren Kanatlı Denizatı broşumuzda hazinelerimizden biri, bizim değerimiz ve film festivalimizin adı. Sosyal ve kültürel bu birliktelikler o kadar önemli ki, bunun gibi daha nice festivaller yapabiliriz inşallah yapacağız. Hocalarımız ve topluluk başkanımız söyledi 5. festival uluslararası olacak diye, Uşak Belediyesi olarak tüm desteğimizle varız. Çünkü üniversitemizin ve iletişim fakültemizin gelişmesi gerekiyor. Öğrencilerimizin kaliteli bir eğitim alması ve mezun olduklarında gelişmesi nitelikli bireyler olarak devletimize hizmet etmesi bizleri mutlu eder. Festival yapımında emeği geçen başta topluluk başkanımıza ve üyelerine, festival kapsamında emeğini harcayan dekanından en alt birim çalışanına, İletişim Fakültesine, Üniversitemize, siz değerli öğrencilerimize saygılarımı sunuyor, hepinizi selamlıyorum.’’dedi.

Uşak Vali Yardımcısı Sait Topoğlu ise konuşmasında, ‘’Sözlerime başlamadan önce Sayın Valim adına hepinizi selamlıyorum. Dördüncüsü düzenlenen festivalimizin şehrimizin ve üniversitemizin tanıtımında önemli rol oynamaktadır. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ramazan Kılıç’ın yönettiği ‘’Penaber’’ ve 8 dalda Kanatlı Denizatı adayı Onur Yağız yönetimindeki ‘’Toprak’’ isimli açılış filmleri gösterildi.

Açılış töreni verilen resepsiyonun ardından sona erdi.

Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin ilk günü, Üniversitemiz Mustafa Kemal Paşa Amfisinde Tahir Ün’ün sunumu ile özel gösterim, Doğu Yücel’in yazarlık ve senaristlik üzerine söyleşisi ve imza günü, öğrenci filmleri yarışması, Rıza Oylum’un Hollywood karşısında ülke sinemaları üzerine söyleşisi, Üniversitemiz Sinema Salonunda Ulusal Kısa Film Yarışması Finalistlerinin film gösterimleri, İletişim Fakültemiz Stüdyosunda Ferhad Eivazi’nin ve Yetkin Yüksel’in yürütücü olduğu senaryo yazarlığı atölyeleri gerçekleşti.