HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu
3 Mayıs 2019, Cuma
Uşak Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Uşak Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet ve üstün onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilerin ödül töreni, 3 Mayıs tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Törene Uşak Vali Vekili Muammer Balcı, Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yalçın Baysal, İl Emniyet Müdür Vekili Ayhan Ceylan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Karahan, Prof. Dr. Adem Duru ile Prof. Dr. Metin Gümüş, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Karaca, üniversitemiz fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler, üstün onur belgesi almayı hak eden 264 öğrenci ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan Uşak Üniversitesi Tanıtım Filmi ve Tasarım ve Teknoloji Festivali filminin gösterimiyle devam etti.

Gösterimin ardından, üstün onur belgesi almaya hak kazanan mezun öğrenciler adına, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencisi Simge Çekmen bir konuşma yaptı. Çekmen, 'Aklın ve Bilimin Işığında Yeni Nesil’ bir üniversiteden mezun olan öğrenciler olarak vatan ve millet aşkıyla ülkemize hizmet edeceklerini söyleyerek üniversite hayatları boyunca huzurlu ve güvenli şekilde öğrenim görmelerini sağlayan, başta Üniversite yönetimine ve hocalarına, İl bürokratlarına, bugünlere gelmelerinde emek ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ailelerine ve aynı dereceyle mezun olan Sağlık Yüksekokulu öğrencisi Mine Erginli’ye teşekkür etti.


Rektör Prof. Dr. Savaş, “Başarı, ortak akıl, sevgi, kardeşlik ve barıştadır”

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş törende gerçekleştirdiği konuşmasında, bu yıl üniversite olarak teknoloji ve tasarım festivali gibi önemli bir etkinlik düzenleyerek öğrencilerimizin, sanayicimizin, iş insanlarımızın ve yatırımcılarımızın aynı alanda olduğu, fikir birliğinde bulunduğu, ortak bir alan oluşturduklarını söyledi. Rektör Savaş, Bu organizasyonda eğlenirken öğrenen, yeni insanlarla, yeni kurumlarla, yeni fikirlerle tanışan birçok katılımcıları olduğunu belirterek festivalin oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Başarının “ortak akılda, sevgi, kardeşlik ve barış” duygularında olduğuna inanan Uşak Üniversitesi’nin bütün çalışmalarının merkezine “İnsanı” yerleştirmeye özen gösterdiğinin altını çizen Prof. Dr. Savaş “Öğretim elemanlarımızdan, idari kadromuza, öğrencilerimizden çalışanlarımıza ve tüm paydaşlarımızı işin içine katarak her kesimi kucakladık, birlikte çalışmaya teşvik ettik. Ortak akılla düşündük, düşündüklerimizi eyleme geçirmeye devam ediyoruz. Uşak Üniversitesi Türkiye’deki ihtisaslaşan 5 pilot üniversiteden biri olup deri, tekstil, seramik alanında pilot üniversite seçilmiştir. Bulunduğumuz bölgede oldukça yaygın olan bu sektörler maalesef nihai ürün konusunda sıkıntı çekmekte ve genel olarak fason üretim yapmaktadır. Bu bilinçle hareket eden üniversitemiz yaptığı araştırmalar neticesinde bu sektörlerin en büyük sorunlarından birinin tasarım olduğu gerçeğine ulaşmıştır. Tasarım merkezi kurarak bu sektörlerin tasarım alanında ki açıklarını kapatmak ve sektörleri büyütmeyi ve kalkındırmayı planlayan üniversitemiz Türkiye’de ilk defa Teknoloji ve Tasarım Festivali gerçekleştirmiştir. Bilimsel anlamda ülkemizde ve ülke dışında varlığımızı kabul ettirme çabalarımız hızla devam ederken, gelişmişliğin, bilimselliğin ve medeniyet seviyesinin asırlardır değişmeyen en önemli göstergelerini, bütün unsurlarıyla üniversitemize taşımaya gayret ediyoruz. Bu anlamda özellikle üniversitemizde teorik ve pratiği aynı alanda icra etmesine özel önem gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

Rektör Savaş, “Mezun olmanız ayrılmamız anlamına gelmez”

Ailelere ve mezun öğrencilere seslenen Rektör Savaş, öğrencilerin kurduğu gönül bağının, yani Uşak Üniversiteli olma bilincinin, Uşak Üniversitesi’nin öğrencilerle olan ilişkisini geleceğe taşıyacağını ifade ederek “Mezun olmanız ayrılmamız anlamına gelmez. Bu üniversitenin kapısı size her zaman sadık bir dost sıcaklığıyla açık duracaktır. Sizler de gittiğiniz yerde Uşak Üniversitesi mezunu olma bilinciyle hareket edin ve mezunlar olarak büyük bir aile olduğumuzu gösterin. Ayrıca Teknoloji ve Tasarım Festivalimiz bundan sonraki yıllar içerisinde de daha geniş ve zengin katılımlarla icra edilecektir. Sizlerin de bu festivale katkı sağlayacağınızdan eminim. Uşak Üniversitesi olarak şehrimizin, bölgemizin, ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bölgesel değerleri değerli kılmaya bilim dünyasına katkı sunmaya devam edecektir. Hepinizin yolu açık olsun. Değerli ailelerimiz, sizlerin bugün yaşadığı duygular çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle  ve zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz gözbebeğiniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine, başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın vakti geldi. Ama içinizde onların istikballeriyle bir korku duymayın, bugüne kadar yaptıkları ile bizlerin takdirini kazandılar. Onlarla gurur duyabilirsiniz ve biliyoruz ki bundan sonra da onların başarılarına bizimle birlikte sizlerde şahit olacaksınız. Üniversitemizin mezun ettiği bu genç kardeşlerimiz ülkemizin de geleceğinde söz sahibi olacaktırlar. Geleceğin lider ülke Türkiye’sini oluşturmak için gerekli bilimsel altyapıya sahip olan mezunlarımız, bilgilerini tecrübeyle birleştirdikleri zaman ülkemizi gelecek vizyonuna taşıyacak önemli aktörler olacaktırlar. Bu aktörlerle küresel liderliğe hazırlanan ülkemiz amacına daha hızlı ulaşacaktır.”dedi.

Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise mezun öğrencileri, akademisyenleri ve ailelerini kutlayarak, mezun öğrencilerin ülkemiz adına hayırlı çalışmalar yapacaklarına inandığını belirtti.

Uşak Vali Vekili Muammer Balcı konuşmasında, öğrencileri tebrik ederek gelecek hayatlarında başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından, "Üstün Onur Belgesi" almayı hak eden 264 öğrenciye protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri verildi. Uşak Üniversitesi 2018-2019 Mezuniyet Töreni, öğrencilerin kep atması ile sona erdi.

Bu yıl Uşak Üniversitesi’nden 4 bin 600 öğrenci mezun oldu.