HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Prof.Dr. Metin Balcı Akademisyenler ve Öğrencilerle Buluştu
30 Nisan 2019, Salı
Prof.Dr. Metin Balcı Akademisyenler ve Öğrencilerle Buluştu

Konferansta Türkiye'de Bilimsel Yayıncılık, Yükseltilmeler ve Etik Konuşuldu

Uşak Üniversitesi Tasarım ve Teknoloji Festivali kapsamında, 30 Nisan tarihinde, “Türkiye'de Bilimsel Yayıncılık, Yükseltilmeler ve Etik” konulu konferans düzenlendi.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleşen konferansa Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üyesi Prof. Dr. Metin Balcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Gümüş ile Prof. Dr. Adem Duru, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Savaş, Prof. Dr. Metin Balcı ile TÜBA çatısı altında yıllardır birlikte çalıştıklarını ve Balcı’nın alanında Türkiye’de ve dünyada sayılı akademisyenlerinden biri olduğunu belirtti. Prof. Dr. Metin Balcı’ya etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Savaş “ Değerli Hocam, yoğun programına rağmen bizleri kırmadılar ve davetimize icabet ettiler. Kendisi çok değerli bilgiler aktaracak. Özellikle öğrencilerimizin bu bilgilerden faydalanacaklarına inanıyorum.”dedi.

Prof. Dr. Metin Balcı sunumunda, bilim potansiyelini ortaya koyan kriterlerden bahsederek Türkiye ve dünyadaki makale sayıları verilerini aktardı. Akademik kariyerde önemli yükseltilmelerden birinci sırada doktoranın yer aldığını belirten Prof.Dr. Balcı, günümüzde tek kontrol yükseltilmeler edebileceğimiz mekanizmanın doçent kadrosu olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Metin Balcı konuşmasında doçentlik başvuru koşullarına da değinerek doçentlik koşullarında atıf istendiğini, atıf artıkça bilimsel dergilerin etki değerinin yükseldiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Balcı konferansta ayrıca etik dışı davranışlar ve öğretim elemanlarının istihdamı konusuna da yer verdi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Balcı “Öğrenim hayatınız boyunca boş durmayın ve kendinizi geliştirecek faaliyetlerde bulunun.”dedi.

Konferansın sonunda Rektör Savaş, Prof. Dr. Balcı’ya teşekkür plaketi takdim etti.