HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TTFEST 2019’da Elektronik ve Bilişimdeki Gelişmeler Konuşuldu
30 Nisan 2019, Salı
TTFEST 2019’da Elektronik ve Bilişimdeki Gelişmeler Konuşuldu

Uşak Üniversitesi Tasarım ve Teknoloji Festivali (TTFEST 2019) kapsamında, 29 Nisan tarihinde, ‘Elektronik ve Bilişim’ paneli düzenlendi.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, VBM Teknolojileri Ltd. Şti. kurucu ortaklarından Şükrü Acartürk, Romiot A.Ş. kurucu ortaklarından Koray Aras, Akınsoft yetkililerinden Murat Eker, Arş. Gör. Gürkan Küçükyıldız, TTFEST 2019 Panelleri koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Eser Yeşildağ, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Arş. Gör. Gürkan Küçükyıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Şükrü Acartürk, Koray Aras ve Murat Eker, robotik otomasyon, son teknolojiler ve yazılımdaki son gelişmelerden bahsederek, bu konularla ilgilenen kişilerin izleyebilecekleri  yollardan bahsetti. Seyircilerden gelen soruları cevaplamayı ihmal etmeyen panelistler, şu an üzerinde çalıştıkları projeleri de anlattılar.

Panelistlerden Akınsoft yetkilisi Murat Eken, Konya’dan festival için özel olarak getirilen robot Mini Ada ve üzerinde çalıştıkları diğer yapay zeka robotları hakkında bilgi verdi.

Tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş’ün panelistlere teşekkür plaketi takdim etmesiyle son buldu.