HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Atatürk ve Türk Milletinde Ulusal Egemenlik Anlayışı
25 Nisan 2019, Perşembe
Atatürk ve Türk Milletinde Ulusal Egemenlik Anlayışı


Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından, “Atatürk ve Türk Milletinde Ulusal Egemenlik Anlayışı” adlı konferans düzenlendi.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Doç. Dr. Barış Metin katıldı.

Doç. Dr. Metin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Atatürk’ ün sadece Türk dünyası için değil, dünya siyasi tarihi için de önemli bir lider olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Metin, Milli Egemenlik kavramının tarihi süreçteki gelişimi üzerinde durdu. Sunumunda Barış Metin, 20. yüzyılda Türklerde Ulusal Egemenlik anlayışının ortaya çıkışı, Milli Mücadele yıllarında Mustafa Kemal Paşa’nın Ulusal Egemenlik uğruna yaptığı faaliyetler ve ilk Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen çocuk bayramı olan 23 Nisanın amacı ve önemi üzerinde konuştu. 

Doç. Dr. Metin konuşmasının sonunda, “Yenilmez orduların kumandanı,  umutsuz ve karanlık günlerin ışığı, cesaretin ve azmin sahibi, milletini canından çok seven; Afyon ovasında sarışın bir kurt, İzmir’in dağlarında açan çiçek ve uçurumun kenarında yıkık bir ülkeden güçlü bir cumhuriyet kuran, çağın ötesinde bir düşünür olan ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımı sunarım. Bize düşen görev, şehitlerimizin emaneti olan vatanımıza sahip çıkmaktır.” dedi.