HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Avrupa Birliği’nin Geleceği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri Kongresi Sona Erdi
16 Nisan 2019, Salı
Avrupa Birliği’nin Geleceği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri Kongresi Sona Erdi

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından, Güney, Doğu Avrupa ve Karadeniz Bölgesi Ekonomi Üniversiteleri birliği işbirliği ile düzenlenen, “Avrupa Birliği’nin Geleceği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri” konulu uluslararası kongre 11 Nisan-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kongre 13 Nisan’da gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının ardından sona erdi.

Kapanış oturumunda konuşan İİBF Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak sunulan bildirilerin ve elde edilen sonuçların bilimdünyasına hayırlı olması temennisinde bulundu. Prof. Dr. Tutsak, üç gün süren kongrede 7 farklı ülkeden (Türkiye, Yunanistan, Sırbistan, Bulgaristan, Romanya, Kazakistan ve Nijerya), 144 araştırmacının 180 bildiri sunduğunu belirterek, katılımcılara, kongre düzenleme kuruluna, emeği geçen personele ve öğrencilere teşekkür etti.

Kapanış oturumunda değerlendirmelerde bulunan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Kıhtir, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müslüme Narin, Belgrad Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. PredragBjelic ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ulaş Akküçük, kongrenin bilimsel açıdan çok faydalı geçtiğini, yeni birçok analiz yöntemiyle tanışmalarına vesile olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kongre Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Bayar ise kongrenin belirlenen hedeflere başarı ile ulaştığını söyleyerek, katılımcılara göstermiş oldukları ilgi için teşekkür etti.

Kapanış oturumunun ardından, Uşak’ın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtımıamacıyla kongre katılımcılarına yönelik, Ulubey Kanyonu, Blandus Antik Kenti ve Kent Müzesi gezileri düzenlendi.