HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Kişisel Koruyucu Donanımlar ve Önemi Sempozyumu
9 Nisan 2019, Salı
Kişisel Koruyucu Donanımlar ve Önemi Sempozyumu

Uşak Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü tarafından 'Kişisel Koruyucu Donanımlar ve Önemi' sempozyumu düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirilen sempozyuma, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kadir Özcan, Sağlık Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Çetinkaya, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Bulduk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Ersoy, Uşak İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği Başkanı İbrahim Ethem Karahan, Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr. Gör. Erkan Altun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dr. Çetinkaya, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü hakkında bilgi vererek, iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları ile tüm mesleklerde çalışanların sağlıklı ve güvenli ortamlarda çalışmalarını sürdürmeleri için alınacak önlemlerin gerekliliğini vurguladı.

Ersoy, bakanlığın çalışmaları ve iş sağlığı ve güvenliğinin önemi hakkında bir sunum yaparak, üniversitelerdeki iş sağlığı ve güvenliği bölümlerinin müfredatlarının standart hale getirilmesi çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

Ersoy'un sunumunun ardından İbrahim Ethem Karahan, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Mesleki Bilgiler' adlı sunum gerçekleştirdi. Üniversite öğrencilerine her türlü staj imkanını sağlayamaya çalıştıklarını söyledi. Erkan Altun ise ‘Kişisel Koruyucu ve Donanımlar' hakkında bilgi verdi.

Sempozyum, ‘İş Sağlığı ve Güvenliğinde Kişisel Koruyucu Donanımlar’ hakkında uygulamalı eğitimin verilmesinin ardından son buldu.