HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / ‘Milli Mücadele ve Mehmet Akif’ Konferansı
26 Mart 2019, Salı
‘Milli Mücadele ve Mehmet Akif’ Konferansı

Uşak Üniversitesi ile Uşak Fevzi Çakmak Kız Anadolu İman Hatip Lisesi arasında eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürel alanları kapsayan "Sosyal ve Bilimsel İşbirliği" protokolü kapsamında, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ‘Milli Mücadele ve Mehmet Akif’ konulu bir konferans verdi.

Öntuğ, “Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.”

Konferansta Dekan Öntuğ, “Gençler, uyanık olmazsak milli beraberliğimizi bozacak hal ve hareketlerde bulunursak kötü bir duruma düşeriz. Burası son vatandır. Son kaledir. Anadolu işgal edilirse Müslümanlığın, Türklüğün sığınacağı hiçbir yer yoktur. Tarihte Mart ayı, milletimiz adına önemli olaylara şahitlik etmiştir. 12 Mart’ta Mehmet Akif Ersoy yazdığı İstiklal Marşı’nın kabul edilmesi hemen akabinde biliyorsunuz 18 Mart Çanakkale şehitlerimiz ve Çanakkale haftası sonrasında bütün Türk aleminde gelenek hale gelen bir kutlama olan ve Ergenekon’dan çıkış diye anılan etkinlikler yapılıyor.” dedi.

Önemli olanın erdemli birer insan olarak yetişmek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Öntuğ, “Her alanda başarıyı yakalayabilirsiniz.  Bunun en önemli örneklerinden biri Mehmet Akif Ersoy’dur.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Öntuğ konuşmasının sonunda liseli gençleri Uşak Üniversitesine davet etti. Okul Müdürü Yasin Kılıç, Prof. Dr. Öntuğ’a teşekkür ederek, günün anısına ay yıldızlı hat yazılı tablo hediye etti.