Ana Sayfa / Haberler / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş 2017 “TÜBA Ödülleri” Törenine Katıldı
13 Aralık 2017, Çarşamba
Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş 2017 “TÜBA Ödülleri” Törenine Katıldı

Rektörümüz ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Ekrem Savaş, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 12 Aralık 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 2017 TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP Ödülleri törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "2017 Yılı TÜBA Ödülleri" törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, milletvekilleri, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBA üyeleri, diğer protokol mensupları ile akademisyenler, ödül sahiplerinin yakınları ve davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü ve TÜBA Başkanı Acar’ın konuşmalarının ardından 2017 TÜBA Ödülleri, sahiplerine tevdi edildi.

TÜBA 2017 Akademi Ödülleri’ni; Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Hüseyin Arslan, Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Cenk Ayata ve Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında; Macaristan Bilimler Akademisi Üyesi ve Eötvös Lorand Üniversitesi Öğretim Üyesi Gabor Hamza, GEBİP Ödülleri’ni Doç. Dr. Ceyda Açılan Ayhan, Doç. Dr. Bülent Akgün, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Can Aksoy, Doç. Dr. Serkan Ateş, Yrd. Doç. Dr. Murat Barışık, Doç. Dr. Ertuğrul Başar, Yrd. Doç. Dr. Tunçer Baykaş, Doç. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, Yrd. Doç. Dr. Bilge Baytekin, Yrd. Doç. Dr. Barbaros Çetin, Yrd. Doç. Dr. Ercüment Çiçek, Yrd. Doç. Dr. Onur Çizmecioğlu, Doç. Dr. Nilüfer Didiş Körhasan, Yrd. Doç. Dr. M. Kasım Diril, Doç. Dr. Oğuz Hakan Göğüş, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Selim Hanay, Doç. Dr. Tuba Işınsu İsen Durmuş, Doç. Dr. Muhammet Übeydüllah Kahveci, Prof. Dr. Engin Karadağ, Yrd. Doç. Dr. Ferdi Karadaş, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Koca Çaydaşı, Doç. Dr. Sermet Koyuncu, Yrd. Doç. Dr. Can Küçük, Yrd. Doç. Dr. Alptekin Küpçü, Yrd. Doç. Dr. Gülistan Meşe Özçivici, Yrd. Doç. Dr. Evren Mutlugün, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Oktay, Doç. Dr. Engin Özçivici, Doç. Dr. Saffet Öztürk, Prof. Dr. Elif Sertel, Doç. Dr. Hasan Şahin, Yrd. Doç. Dr. Şerif Şentürk, Doç. Dr. Mehmet Atilla Taşdelen, Doç. Dr. Mehmet Emre Taşgın, Doç. Dr. Hacer Topaktaş, Doç. Dr. Lokman Uzun, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Yerci, Yrd. Doç. Dr. Yıldıray Yıldız, Doç. Dr. Çetin Yılmaz, TESEP Ödülleri’ni ise Doç. Dr. Fatih Yeşil, Prof. Dr. Yücel Ercan ve Prof. Dr. Nuh Arslantaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldılar.

2017 TÜBA Ödül töreni, aile fotoğrafı çekimlerinin ardından verilen resepsiyonla sona erdi.