HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Nevruz Bayramı Uşak Üniversitesi’nde Coşkuyla Kutlandı
22 Mart 2019, Cuma
Nevruz Bayramı Uşak Üniversitesi’nde Coşkuyla Kutlandı

Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Türk Dünyası Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi tarafından Nevruz etkinliği gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yalçın Baysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Prof. Dr. Adem Duru, İl Kültür ve Turizm Müdürü V. Şerif Söyler, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Savaş, ‘‘Yeni Başlangıçların, Umudun, Kardeşliğin ve Dayanışmanın Bayramı’’

Yoğun ilgi gören programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Savaş, milletimizin birlik ve beraberliği için önemli bir vesile olan bereketin simgesi ve baharın müjdecisi Nevruz Bayramını kutlayarak, Nevruz’un Orta Asya’dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlanmakta olduğunu ifade etti. Yeni başlangıçların, umudun iyiliğin ve dayanışmanın bayramı olan Nevruz’un, bolluk ve bereketin, topraktaki hareketin,  toprağın nimetlerini sunduğu, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kardeşçe yaşama arzusunun coştuğu bir gün olduğunu aktaran Prof. Dr. Savaş, ‘‘Nevruz  gece ve gündüzün eşitlendiği ilkbaharın başladığı, doğanın uyandığı tarihtir. Nevruz Bayramı, milletimizi çepeçevre kuşatan belaların ve felaketlerin farkına varmamız için de önemli bir fırsattır. Bu bayramda kol kola omuz omuza vermek, aynı zamanda bu şer odaklarına verilen önemli bir mesaj olacaktır. Milletimizin birlik ve beraberliğinin artması için önemli bir vesile olması arzusuyla nevruz bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.’’ şeklinde konuştu.

Vali Kocabıyık, ‘‘Nevruz Milli Birliğin ve Beraberliğin Simgesidir’’

Baharın başlangıcı, güzelliklerin simgesi Nevruz Bayramı kutlayan Vali Kocabıyık, nevruzun baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen bolluk ve bereketin simgesi olarak yüzyıllardır devam eden ortak bir kültür zenginliği olan kadim bir gelenek olduğunu, bereket ve sevgiyi arttırdığını ifade etti. Kocabıyık, “Dayanışma ve yardımlaşma ile perçinlenen saygı ve nezaket, tıpkı baharın gelişi gibi doğada yaşanan canlılığa benzer bir hareketliliği toplumda da meydana getirmektedir. Türk dünyasının gerçek bayramı nevruzdur. Türk dünyasının birliği bizlerin hayal ettiği dirlik için çok önemli. Siz gençler, bizim geleceğimizsiniz, hayallerimizsiniz. Birliğimizin devamlılığını sağlayın. Hiçbir zaman nereden geldiğinizi, kim olduğunuzu unutmadığınız, aidiyet duygunuzu kaybetmediğiniz bir hayat diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Erhan Solmaz’ın konuşmacı olduğu, “Nevruz ve Türk Dünyası” adlı konferans verildi. Konferansın ardından, etkinlik müzik dinletisi ve dans gösterileri ile devam etti. Program, Nevruz aşı dağıtımının ardından demir dövme ve ateşten atlama ile son buldu.