HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Milletin Sesi: Mehmet Akif Anıldı
13 Mart 2019, Çarşamba
Milletin Sesi: Mehmet Akif Anıldı

Uşak Üniversitesi tarafından,  İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mecit Eş’in konuşmacı olduğu "Safahat'ta Dertler ve Çareleri"  adlı konferans düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, açılış konuşmasında Prof. Dr. Savaş, Mehmet Akif’in ‘Milletin Sesi’ olduğuna ve ‘Safahat’ adlı eserini gençlerin mutlaka okuması gerektiğinin altını çizdi.

Eş, “Mehmet Akif’in en temel derdi elbette Milletimizin, Müslümanların ve İslam’ın geleceği ile ilgilidir”

Prof. Dr. Mecit Eş, Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatarak, onun özü sözü bir insan olduğunu belirtti. Mehmet Akif’in yedi kitabını ‘Safahat’ adlı kitapta bir araya getirdiğini söyleyen Prof. Dr. Eş, “Mehmet Akif Safahat’ta, yedi önemli derde dikkat çekerek bu dertlerin çarelerini de sunar. Akif’in en temel derdi elbette milletimizin, Müslümanların ve İslam’ın geleceği ile ilgilidir. Eserde yedi derdi şöyle sıralar; tefrika hali yani parçalanıp bölünme hali, cehalet, ahlaki düşüklük, fakirlik, tembellik, yanlış tevekkül yani her şeyi Allah’tan beklemenin yanlış hali ve sonuncu dert yeis yani ümitsizlik hali. Bu dertleri anlatırken elbette çözümlerini söylemiştir. Nedir bu çözümler; tefrika için vahdet yani birliği, beraberliği çözüm olarak sunmuştur. Cehalet ve getirdiği felaketler için çözümün bilgi ve fazilette olduğunu söylemiştir. Ahlaki düşüklüğün çözümünün ise Allah korkusu ile ahlakı yükseltmek olduğuna dikkat çekmiştir. Fakirliğin çözümünü ise zenginliktir. Tembelliğin sadece ve sadece çalışarak, çalışmayı vazife edinerek çözüleceğini anlatmıştır. Yanlış tevekkülün, doğru tevekkül edilerek aşılacağını belirtmiş ve son olarak ümitsizliğin azim ile üstesinden geleceğimizi söylemiştir.”dedi.

Konferansın sonunda Rektör Savaş, verdiği değerli bilgilerden dolayı Prof. Dr. Eş’e teşekkür ederek, plaket takdim etti.