HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde “Farmakogenetikte Güncel Konular” Adlı Panel Gerçekleştirildi
25 Ekim 2017, Çarşamba
Üniversitemizde “Farmakogenetikte Güncel Konular” Adlı Panel Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Farmakogenetikte Güncel Konular” adlı panel düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleştirilen panele Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Savaş ile Prof. Dr. Ali Yılmaz, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Karahan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Safiye Elif Korcan, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran “Üniversitemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen panelimizde farmakogenetik alanındaki son çalışmalar ile ilgili değerli misafirlerimiz ve öğretim üyelerimiz tarafından sunumlar yapılacak ve öğrencilerimiz bilgilendirilecektir. Her bir insan ayrı bir alemdir. Allah insanı özelde yaratmış, özenerek yaratmış. Dolayısıyla her bir insanda uygulanabilecek farklı tedavi yolları bulunabilir. Gelecekte etnik kökene hatta bireye göre tedavi seçenekleri ortaya çıkacak ve sağlık alanında istenilen en az maliyet, en fazla hasta memnuniyeti, minimum yan etki ve maksimum fayda sağlanmış olacaktır. Bu açılardan düzenlenen panelin faydalı bilgiler sunacağına inanıyorum. Paneli düzenleyen herkese teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran açılış konuşmasının ardından panel düzenleme kuruluna ve panelistlere teşekkür belgelerini takdim etti.

 

“Farmakogenetikte Güncel Konular” adlı panelin ilk oturumunda Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk “Farmakogenetik ve Bireyselleşmiş Tıp: Üsküdar Üniversitesi Örneği” başlıklı sunumunu ve Laboratoire D'archéologie Médiévale et Moderne en Méditerranée Üniversite D’AIX-MARSEILLE. CNRS’den Dr. Sylvain Burrı “"Tar in ancient Pharmacology" adlı sunumunu aktardı.

Panelin ikinci oturumunda ise üniversitemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Arş. Gör. Dr. Emrah Şelli "İnsanlaştırılmış Otoimmün Miyokardit Fare Modeli Geliştirilmesi ve İmmünoterapi Tasarımında Kullanımı" adlı sunumunu, üniversitemiz Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ABD Yrd. Doç. Dr. Utku Dönem Dilli “Kişiye Özel Tedavi” ve üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji ABD Yrd. Doç. Dr. Bilge Özcan ise “Farmakogenomik Çalışmaların Klinikte Uygulamaları” adlı sunumlarını gerçekleştirdiler.