HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İstihdam Seferberliği Destekleri Tanıtıldı
12 Mart 2019, Salı
İstihdam Seferberliği Destekleri Tanıtıldı

İstihdam Seferberliği Tanıtım Toplantısı, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Sekreter Yrd. Cengiz Delibaş, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, UTSO Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer ile sanayici ve iş adamları katıldı.

Vali Kocabıyık, 2019 yılı İstihdam Seferberliği kapsamında verilecek teşviklerle ilgili bilgi verdiği konuşmasında,“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurasında iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. Bu çağrının ardından Hazine ve Maliye Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve TOBB Başkanı iki hafta yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviki hazırladılar. 25 Şubat 2019 tarihinde de “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla istihdam seferberliği kampanyası başlatıldı. Buradan tüm iş dünyamıza ve işverenlere de çağrıda bulunuyorum, Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam seferberliğine katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın.”dedi.

Toplantıda, TOBB Genel Sekreter Yrd. Cengiz Delibaş tarafından istihdam seferberliğinin detayları hakkında bilgi verilmesiyle devam etti. Sunumun ardından işverenlerin önerileri değerlendirilip, sorular cevaplandırıldı.