Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Prof. Dr. Fuat Sezgin’i Lise Öğrencilerine Anlattı
11 Mart 2019, Pazartesi
Rektör Savaş, Prof. Dr. Fuat Sezgin’i Lise Öğrencilerine Anlattı

Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinlikleri çerçevesinde Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Denizli Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilere Prof. Dr. Fuat Sezgin’in, bilim adamı olmak isteyen Türk gençleri için rol model olduğunu söyleyen Rektör Savaş, Müslüman Türk bir bilim adamı olarak, yıllarca Müslümanların Batı bilimine katkılarını anlattığına dikkat çekti. 94 yaşında hayatını kaybeden dünyanın en önde gelen bilim tarihçilerinden Fuat Hoca’nın, hayatının son anına kadar çalıştığını belirten Prof. Dr. Savaş, “Rahmetli hocamızı örnek alın, çok çalışın. Unutmayın ki, İslam bilim adamlarının üretmiş olduğu bilimsel sonuçların Batıya ulaşmasıyla, bugünkü Avrupa bilimi doğmuştur. Prof. Dr. Sezgin, İslam coğrafyası ve bilimi üzerine hayatını adamış bir insandır. Sizlere düşen görev, tüm bu bilgiler ışığında şuan ki Batı bilimini geçmeye yönelik çalışmalara imza atmaktır.” dedi.

Rektör Savaş, öğrencilere tavsiyelerde bulunduğu konuşmasında öğrencilerin sorularını da cevapladı.