HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / "Tütün - Madde Bağımlılığı ve Gençlik" Konferansı
11 Mart 2019, Pazartesi
"Tütün - Madde Bağımlılığı ve Gençlik" Konferansı

Uşak Üniversitesi Dumansız Kampüs Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan programda tütün bağımlılığı, narkotik suçlarla mücadele kapsamında ve whatsApp ihbar hattı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Uşak Narkotik Şube Müdürlüğü Polis Memuru Mustafa Nuri Kurt, Dumansız Kampüs Öğrenci Topluluğu Danışmanı Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Berberoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Mustafa Nuri Kurt, öğrencilerin tütün ve madde bağımlılığı ile ilgili dikkatli olması gerektiğini, uyuşturucu kullanımı ve alışverişi ile ilgili bir sorun yaşadıklarında Uşak Narkomobil Whatsapp ihbar hattından ulaşabileceklerini söyledi.

“Gençler! Uyuşturucudan Uzak Durun”

Uyuşturucu madde bağımlılığının nasıl ortaya çıktığını ve kurtulma yollarını anlatan Kurt; madde kullanımda ortaya çıkan fiziksel ve psikolojik belirtileri anlatırken uyuşturucu ve sigara kullanımının 13 ile 15 yaşına kadar indiğini belirtti. Mustafa Kurt gençlerin dikkatli olması gerektiğini defalarca vurguladı.

“Tütün Bağımlılığı ve Gençlik” hakkında sunum yapan Doç. Dr. Ufuk Berberoğlu ise topluluğun bu yıl kurulduğunu, öğrencilere sağlıklı yaşamı aşılamak ve bağımlılık yapan maddelerden uzaklaştırmayı amaçladıklarını söyledi.