HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Hayata Dokunan Güçlü Kadınlar
8 Mart 2019, Cuma
8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Hayata Dokunan Güçlü Kadınlar

Uşak Valiliği öncülüğünde, Uşak Üniversitesi’nin katkılarıyla, “Hayata Dokunan Güçlü Kadınlar” konulu panel düzenlendi ve “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sanat ve Tasarım Sergisi” açıldı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar, protokol üyeleri, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Savaş, “Kadınlarımıza Çok Şey Borçluyuz”

Dünyadaki ve ülkemizdeki tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutlayan Prof. Dr. Savaş, başta şehit anneleri, eşleri ve yakınları kadınlar olmak üzere kadınların her şeyin en iyisine layık olduğunu belirtti.

Kadınların, rahmetin, merhametin, şefkatin, nezaketin sembolü ve hayatın kaynağı olduğunu söyleyen Rektör Savaş, “Yıllardır hor görülen her türlü işkenceye maruz kalan Filistin’deki kadınların, Mısır’da zindanlarda hapsolan, Suriye’de işkencelere maruz kalan, aç bırakılan kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor ve bir sonraki kadınlar gününde kadınlarımızın daha özgür olmalarını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. 15 Temmuz’da şehit düşen kardeşlerimizin, annelerinin, eşlerinin ve kardeşlerinin de kadınlar gününü tebrik ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Savaş, “Toplumun her kesiminde üstlendikleri görevlerde takdire şayan şekilde sorumluluklarını yerine getiren kadınlarımıza çok şey borçluyuz. Kadına ve erkeğe sadece cinsiyetçi bir bakış açısıyla bakanlar, kadınlarında aslında insan olduğu gerçeğini gözden kaçıranlardır. Bu bizim değerlerimizle, tarihimizle, sosyal hayatımızın niteliği ile bağdaşmamaktadır. Kadının müdahil olmadığı, içinde yer bulmadığı hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz.” şeklinde konuştu.

Uşak Valisi Kocabıyık, kadınların son yıllardaki düzenlemelerle toplumun her alanında giderek artan bir şekilde varlığını gösterdiğini ve bunun devam etmesi için daha fazla imkânların kadınlara sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Moderatörlüğünü ATV Ankara temsilcisi Şebnem Bursalı’nın yaptığı,"Hayata Dokunan Güçlü Kadınlar"konulu panelde, Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Sadiye Tutsak, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Moda Tasarımcısı Zeynep Kartal, Samsun Ayvacık Anaokulu Müdürü ve Küresel Öğretmen Ödülleri finalisti öğretmen Nurten Akkuş yer aldı.

Panelin ardından Uşak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Onur Altıntuğ ve Öğretim Görevlisi Meltem Altıntuğ danışmanlığındaki, Dans ve Müzik Topluluğu’nun hazırlamış olduğu folklor gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleşti.

Sanat ve Tasarım Sergisi

Program sonunda Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uşak Üniversitesi Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sanat ve Tasarım” adlı sergi açıldı. Sergiyi Vali Kocabıyık, Prof. Dr. Savaş ve davetliler gezerek eserler hakkında bilgi aldılar. Sergi 7-15 Mart tarihleri arasında ziyarete açık olacaktır.