HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu’nca 3. Kütüphane Kuruldu
8 Mart 2019, Cuma
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu’nca 3. Kütüphane Kuruldu

Uşak Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu, ihtiyaç sahipleri ve köy okullarına yardım faaliyetleri kapsamında Uşak Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokuluna, 3 yıl önce Batman ilinin Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonrası şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına kütüphane kurdu.

Topluluk danışmanı Öğr. Gör. Muhammet Esat Bolat yaptığı açıklamada, “Topluluk olarak özellikle Uşak ili olmak üzere ülkemizin birçok köy okuluna, yardıma muhtaç ailesine destek olmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte yaptığımız faaliyetlerimizde, bu vatan uğruna toprağa düşüp can vermiş, şehadet makamına ulaşmış vatan evlatlarının da isimlerini yaşatıyoruz. Bu doğrultuda, Uşak Merkez Özdemirler Okuluna “Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kütüphanesi”, Uşak Yenişehir Köyüne “Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kütüphanesini” kurduk. Diğer illerde kurulacak olan Konya “Gizem Kılıç Kütüphanesi”, Bursa “Muhsin Yazıcıoğlu Kütüphanesine”de destek olduk. Yaklaşık 2 ay önce Uşak’ta, mesleği başında şehit olan öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın adına kütüphane kurma çalışmalarına başladık. Okul yönetimi tarafından daha önce boyatılan ve rafları yerleştirilen bir sınıfa gerekli olan kitapları okul yönetimince belirlenen liste doğrultusunda temin ettik. Topluluğumuzca yapılan kampanya ve hayırsever akademisyenlerimizin desteğiyle toplanan kitaplarımızı kütüphanemize yerleştirdik. 25 Şubat tarihide de, okul idarecileri, öğrencileri, üniversitemiz öğrencileri, üniversitemiz akademik ve idari personelinin katılımlarıyla kütüphanenin açılışını gerçekleştirdik.”dedi.

“Öksüz Başlara El, Yetim Gönüllere Kucak Olmak Misyonumuz”

Topluluk Başkanı Uşak Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Merve Aslan, “Uşak Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma topluluğunu kurduğumuz günden bu yana çeşitli bölümlerde öğrenim gören kıymetli öğrenci kardeşlerimizle gönüllülük esasına dayanarak el birliği ile çalışıyoruz. Topluluğumuzun bütçesini yaptığımız organizasyonlarla, öğrenci arkadaşlarımızın topladığı yardımlarla sağlamaktayız. Öksüz başlara el, yetim gönüllere kucak olmak için misyonumuzu her zaman daha ileri tutmaya devam edeceğiz. Topluluk başkanı olarak maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, başta danışman hocamıza, varlıklarıyla değer katan herkese çok teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.