HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi Toplantısı
28 Şubat 2019, Perşembe
Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi Toplantısı

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Konferans Salonu’nda Milli İstihbarat Teşkilat (MİT) Başkanı Dr. Hakan Fidan tarafından verilen, "Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi” konulu konferansa katıldı.

Yükseköğretim tarihinde bir ilk niteliğinde olan konferansa, Ankara Valisi Vasip Şahin, YÖK YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Üyeleri, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, üniversite rektörleri ile üniversitelerin siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanındaki yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

Bölgesel Riskler Değerlendirildi         

MİT Başkanı Fidan konuşmasında; küresel gelişmelerin genel değerlendirmesi yaparak, bölgesel alandaki güvenlik değerlendirmelere değindi. Önümüzdeki dönemde bölgede yaşanması muhtemel gelişmeler ile ülkemizi bekleyen risklerden bahsetti.

Fidan, “Milli İstihbarat Teşkilatı olarak, devletimizin dış politikada artan etkinliğiyle uyumlu olarak yakın ve uzak coğrafyada yaşanan gelişmeleri, mevcut ve muhtemel tehdit alanlarını, aktörlerin yaklaşımlarını ve bunların ülkemize yansımalarını yakından takip ettiklerini, ülkemizin tüm tehditlerle zamanında ve küresel ölçekte mücadelesine katkı sağlamakta olduklarının” altını çizdi.

Konferansın ardından Prof. Dr. Saraç, Fidan’a kendisinin yayına hazırlamış olduğu Mehmet Tahir'in "Osmanlı Müellifleri" adlı üç ciltlik eseri hediye etti.