HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Türkiye’de İlk defa “Robotik Tıp Eğitimi” Müfredata Giriyor
28 Şubat 2019, Perşembe
Türkiye’de İlk defa “Robotik Tıp Eğitimi” Müfredata Giriyor

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim-öğretim müfredatına “Robotik Tıp” dersi ekleniyor.

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından, Tıp Fakültesi ve Uşak Fen Lisesi öğrencilerine Robotik Tıp ve Yapay Zekâ kursu verildi.

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Yürüker ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Çağdaş Seçkin tarafından verilen kurs iki hafta sürdü.

“Robotik Tıp ve Yapay Zekâ Geleceğimiz”

Konuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Yürüker, günümüzde yapay zekâdaki gelişmenin “Robotik Tıp” konusunda çığır açtığını belirtti. Tıp alanında hemen hergün yeni bir teknolojik gelişmeye şahit olduğunu söyleyen Yürüker, “Açık ameliyatlar artık yerini robotik cerrahi uygulamalara bırakıyor. Tıp Fakültesi öğrencileri yeniliklere ve teknolojik gelişmelere çok meraklılar. Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak hem öğrencilerimizin hem de tıp fakültesini tercih edecek gençlerimizin yapay zekâ ve robotik tıp ile ilgili bilgilendirmek istedik. Kursumuza ilgi yoğundu. Fakülte olarak Türkiye’de tıp eğitimi veren fakülteler içinde öğretim programına,robotik tıp dersi koyacak olan ilk tıp fakültesi olacağız. Konuyla ilgili çalışmalarımız var. Özellikle yapay zekâ üzerinden gelişen tıp alanında uzman, geleceğin doktorlarını yetiştireceğiz.”şeklinde konuştu.

“Dünyanın Sayılı Üniversitelerinin Müfredatında Yer Almakta”

İleri teknoloji bilen insan sayısını arttırmak için gençlerimizin bu yönde eğitilmesi gerektiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, ülkemizin millî teknoloji hamlesinin başarıya ulaşması için bilgi ve teknoloji üreten bir toplum hâline dönüşmede üniversitelerin önemli bir yeri olduğunun altını çizdi. Bu nedenle Uşak Üniversitesi olarak ülkemizin bilim ve teknolojide kalkınması için üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade eden Rektör Savaş, “Bilimin geldiği son noktada robotik tıp konusunda Tıp Fakültemiz de gençlerimizi eğitmekte. Konuyla ilgili yoğun ilgi gören bir kurs verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Dünyanın sayılı tıp fakültelerinin müfredatında yer alan robotik tıp eğitimini, biz de Türkiye’de müfredatına ekleyen ilk üniversite olacağız. Konuyla ilgili çalışmalarına devam eden başta Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ömer Karahan olmak üzere, tüm Tıp Fakültemize teşekkür ediyorum.”dedi.